23.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Ιεροσόλυμα: Αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές του Ισραήλ ο Έλληνας αστυνομικός

Με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε άμεσα ελεύθερος από τις αρχές του Ισραήλ Έλληνας αστυνομικός που νωρίτερα τέθηκε υπό κράτηση, ανέφεραν διπλωματικές πηγές αργά χθες Σάββατο το βράδυ.

Το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά την υπόθεση και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Για το περιστατικό το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa έγραψε: “Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν σήμερα τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η κατοχική αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια του τελετουργικού για το Άγιο Φως το Σάββατο και τον συνέλαβε”.

Χωρίς να έχει γίνει σαφές για ποιο λόγο ακριβώς ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ότι υπήρξε διαπληκτισμός αλλά και ότι η ισραηλινή αστυνομία είχε, νωρίτερα από το περιστατικό, περιορίσει την πρόσβαση στην εκκλησία για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που ήθελαν να παραστούν στην τελετή του Αγίου Φωτός.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το υπουργείο Εξωτερικών “αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός”, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία “και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά”.

Related posts

Οι μισές πόλεις της Κίνας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του χρέους

banks

Στοκχόλμη: Τουλάχιστον 52 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων της κυβέρνησης της Ερυθραίας

banks

Χαμάς: Το Ισραήλ δολοφόνησε φυλακισμένο ανώτερο στέλεχός μας – Στους δρόμους οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη

banks

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – αρχηγού Χαμάς

banks

Ισραήλ: Επτά Παλαιστίνιοι τραυματίες από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Τζενίν

banks

Ινδία- G20: Η Ρωσία εκτίμησε ότι το κοινό ανακοινωθέν της συνόδου ήταν “ισορροπημένο”

banks