17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Ισραήλ: Στους 8 οι όμηροι που απελευθερώθηκαν την Πέμπτη από τη Χαμάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.50

Άλλοι έξι Ισραηλινοί –πέντε γυναίκες και ένας έφηβος– που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν απόψε και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των απελευθερωθέντων ομήρων ανέρχεται σε οκτώ σήμερα, αφού νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες δύο γυναίκες: η 21 ετών Μία Σεμ, που έχει και γαλλική υπηκοότητα, και η 40χρονη Αμίτ Σοσάνα.

Ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, διευκρίνισε πως τρεις εκ των έξι ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν απόψε έχουν διπλή υπηκοότητα: ένας με μεξικανική, ένας με ουρουγουανική κι ένας με ρωσική. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, υπογράμμισε επίσης πως οι δύο Ρωσοϊσραηλινές που απελευθερώθηκαν χθες Τετάρτη θα πρέπει να προσμετρηθούν στον σημερινό απολογισμό.

Η Χαμάς είχε διαμηνύσει χθες ότι η απελευθέρωση των δύο Ρωσοϊσραηλινών έγινε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για “την υποστήριξη του (προέδρου της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα”.

Αναμένεται πλέον η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, είναι επτά γυναίκες και 23 ανήλικοι.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Related posts

Η Ολλανδία δωρίζει επιπλέον 150 εκατ. ευρώ για την αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία

banks

Ο Φερχόιγκεν θυμάται το “θαύμα” της Διεύρυνσης

banks

ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI – Αδύναμος κρίκος η μεταποίηση

banks

Πολωνία: Η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε κοινό ψηφοδέλτιο γερουσιαστών

banks

Βρετανία: Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ ακύρωσαν την προγραμματισμένη απεργία τους

banks

Σουδάν: Ο στρατός συμφώνησε να παράσχει ασφαλή διέλευση για επείγουσες ανθρωπιστικές υποθέσεις

banks