24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Η… αναμονή Πάουελ «βύθισε» τις ασιατικές αγορές-Μεγάλος χαμένος ο Nikkei

Η… αναμονή Πάουελ «βύθισε» τις ασιατικές αγορές-Μεγάλος χαμένος ο Nikkei

Απώλειες κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας την Παρασκευή (25/8), με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις ΗΠΑ και τα σχόλια των κεντρικών τραπεζιτών στη συνεδρίαση του Jackson Hole σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

Ο ιαπωνικός Nikkei ηγήθηκε των απωλειών, διολισθαίνοντας περισσότερο από 2%, ανακόπτοντας ένα κερδοφόρο σερί τεσσάρων ημερών. Μεγαλύτερες χαμένες ήταν οι τεχνολογικές μετοχές και αυτές που σχετίζονται με το λιανεμπόριο.

Ο δομικός πληθωρισμός για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας Τόκιο διαμορφώθηκε στο 2,8% τον Αύγουστο, ελαφρώς κάτω από το 2,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters και λιγότερο από το 3% έναν μήνα πριν.

Πρόκειται για τον μικρότερο ρυθμό ανόδου που έχει παρατηρηθεί στον δομικό πληθωρισμό του Τόκιο από τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο δομικός πληθωρισμός αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων.

Ο γενικότερος πληθωρισμός για το Τόκιο μετρήθηκε στο 2,9%, χαμηλότερος από το 3,2% που σημειώθηκε τον Ιούλιο.

Την Πέμπτη στις ΗΠΑ, και οι τρεις κύριοι δείκτες υποχώρησαν καθώς έλαβε τέλος το ράλι που είχε ωθήσει ο τομέας της τεχνολογίας, με τον Dow Jones να βιώνει τη χειρότερη μέρα του από τον Μάρτιο, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλειά τους από τις 2 Αυγούστου .

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 2,01%, κλείνοντας στις 31.627,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έχασε 1,23% στις 17.981,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,59% στις 3.064,07 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,22% στις 10.131,72 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,73% στις 2.519,14 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.115,20 μονάδες, χάνοντας 0,93%.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Κίνα
  • Nikkei
  • ιαπωνία

    Related posts

    Φρενάρει η θετική τάση στις ευρωαγορές

    banks

    Η Fed οδηγεί τη Wall Street σε υψηλό δύο εβδομάδων

    banks

    «Ανάσες» στη Wall Street λόγω του φρένου στο «ράλι» ομολόγων

    banks

    Ήπια ανοδικά η Wall Street- Ώθηση από τα ομόλογα

    banks

    Στο «κόκκινο» η Wall Street μετά την ανάπαυλα της 4ης Ιουλίου

    banks

    Απώλειες στις ασιατικές αγορές ελέω μάκρο- Ακάθεκτος ο Nikkei

    banks