17.9 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Κίνα: Μείωση της μεταποιητικής για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Φεβρουάριο

Συρρίκνωση για πέμπτο διαδοχική μήνα κατέγραψε τον Φεβρουάριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και τα οποία έδειξαν για διαφορετική εικόνα από την έρευνα της Caixin/S&P Global που κάνει λόγο για βελτίωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κινεζικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε ελαφρώς τον προηγούμενο μήνα στις 49,1 μονάδες, από τις 49,2 μονάδες του Ιανουαρίου.

Η μέτρηση ήταν ανάλογη των εκτιμήσεων των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters.

Ωστόσο, ο μεταποιητικό PMI της Caixin/S&P Global σημείωσε οριακή βελτίωση και ανήλθε στις 50,9 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 50,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι μέτρηση υψηλότερη των 50 μονάδων υποδηλώνει επέκταση, ενώ χαμηλότερη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας.

“Οι εταιρείες σημείωσαν περαιτέρω ανοδικές τάσεις τόσο στην παραγωγή όσο και στις νέες εργασίες, με στον ρυθμό ανάπτυξης να επιταχύνεται ελαφρώς σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, εν μέρει από την αύξηση των νέων παραγγελιών εξαγωγών”, αναφέρει η ιδιωτική έρευνα της Caixin.

Related posts

ΥΠΕΞ Ιταλίας: Πρέπει να ζητήσουμε από τη Ρωσία να μην εκμεταλλευθεί την επίθεση στη Μόσχα

banks

Raytheon Technologies: “Νίκησαν” τις προβλέψεις τα κέρδη και οι πωλήσεις β’ τριμήνου

banks

Νέα απεργία στα γερμανικά τρένα

banks

Η Νορβηγία ετοιμάζεται να παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

banks

Emirates NBD: Αύξηση 38% στα κέρδη τρίτου τριμήνου για τη μεγαλύτερη τράπεζα του Ντουμπάι

banks

Ρωσία: Δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επειδή αντιτάχθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία

banks