20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
POLITICS

Κασσελάκης για Τέμπη: Όσο και να μπαζώνει τις έρευνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Στις αναφορές Μητσοτάκη περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών, απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι  «όσο και να ‘μπαζώνει’ τις έρευνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και να καμουφλάρεται επικοινωνιακά, στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του, αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός που με προσωπική του ευθύνη μπλοκάρει την έρευνα της Δικαιοσύνης για το predator, που αμαυρώνει την πατρίδα μας στο εξωτερικό με τους χειρισμούς του στο κράτος Δικαίου, που τα στελέχη του απαξίωσαν τον ρόλο της εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη, που ένας από τους πιο στενούς του υπουργούς έδωσε την εντολή για το «μπάζωμα» στα Τέμπη, χθες μίλησε για εργαλειοποίηση.

Δεσμεύομαι πως όσο και να «μπαζώνει» τις έρευνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και να καμουφλάρεται επικοινωνιακά, στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Διαπράττεται δεύτερο έγκλημα: Αυτό της συγκάλυψης»

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σημείωσε πως διαπράττεται δεύτερο έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης, κάτι που κάθε μέρα επιβεβαιώνεται από νέα στοιχεία.

Μιλώντας στον Σκάι, η κ. Αυγέρη είπε πως ο Κώστας Καραμανλής, φαίνεται να είχε πει ψέματα και θα έπρεπε να κληθεί για ψευδορκία.

«Το μπάζωμα της αλήθειας για τα Τέμπη είναι αυτό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση»

«Οι τελευταίοι που δικαιούνται να κατηγορούν είναι οι της κυβέρνησης. Προκαλούν ακόμη περισσότερο το δημόσιο αίσθημα καθώς και την αγανάκτηση και έλλειψη εμπιστοσύνης των συγγενών των θυμάτων» ανέφερε η κ. Αυγέρη προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην αναγνωρισθούν οι ευθύνες της».

«Το μπάζωμα της αλήθειας για τα Τέμπη είναι αυτό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση» είπε και έθεσε ερώτημα γιατί δεν κλήθηκε στην εξεταστική ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Για ακρίβεια

Η κ. Αυγέρη, αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι απότοκο της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και πως ο κ. Σκρέκας θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός της ακρίβειας.

Για τα κυβερνητικά μέτρα κατά της ακρίβειας σχολίασε ότι «κάθε κίνηση είναι καλοδεχούμενη, αλλά αν δεν αλλάξεις την υφή της πολιτικής σου δεν αλλάζουν τα πράγματα».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται πώς θα γεμίσει το ψυγείο της οικογένειας, ενώ για τα πρόστιμα ανέφερε πως επιβάλλονται σε επιχειρήσεις που κερδίζουν πολλά ούτως ή άλλως από την κερδοσκοπία, άρα τις συμφέρει.

Η ακρίβεια πονάει τον κόσμο και είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, κάτι που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, όπως είπε και πρόσθεσε πως «αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει κάποιος και να παρουσιάσει μια πρόταση» τόνισε.

Για τις δημοσκοπήσεις και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα πως έχουμε πρόεδρο με νωπή εντολή από τη βάση και με μεγάλη πλειοψηφία. «Πάμε για τις επόμενες μάχες για να προκληθεί ρήγμα στην υπάρχουσα κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι ο κόσμος τηρεί στάση αναμονής και έχει προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς δεν είναι βιδωμένος την καρέκλα του»

«Σε αυτούς τους τρεις μήνες μέχρι τις ευρωεκλογές δεν πρέπει να χάνουμε λεπτό, γι’ αυτό ο πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε».

«Αν πιστεύει κάποιος στην αλλαγή, αυτό θα γίνει μόνο με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι «αν δεν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την κ. Αυγέρη, η εντολή που πήρε ο πρόεδρος από το συνέδριο ήταν «αλλαξέ τα όλα», να υπάρξουν δομικές αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος με καταστατικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν σε καταστατικό συνέδριο και αλλαγές στα πρόσωπα. Είπε δε ότι: «οι αλλαγές δεν γίνονται και χωρίς συγκρούσεις, έτσι προχωράμε στη ζωή, κανείς δεν είναι βιδωμένος την καρέκλα του».

Related posts

Politico: Το Qatar Gate δείχνει ότι η ΕΕ έχει πρόβλημα διαφθοράς – Το φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας»

banks

Παπαθανάσης – Είναι σκληρό, να χάνουμε άτομα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί – Τι είπε για υποχρεωτικότητα, αναστολές

banks

Από τη συναίνεση στο… πυρ ομαδόν – Η «συνεννόηση» και η παρέμβαση που δεν έγινε

banks

Μητσοτάκης: Κάνουμε το τελικό βήμα για να παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης εντός του 2024

banks

Μητσοτάκης για Σύμφωνο Σταθερότητας – Να εξαιρεθούν οι αμυντικές δαπάνες από τον υπολογισμό των στόχων

banks

Αποστολάκης: Ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει στρατό 20 μέρες και το υπόλοιπο θα το εξαγοράσει

banks