22.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Κατασκευάζεται πόλη από σκηνές για τους Βαγκνερίτες στη Λευκορωσία

Η κατασκευή μιας πόλης από σκηνές που θα φιλοξενήσει περίπου 1.000 Βαγκνερίτες ξεκίνησε πρόσφατα πλησίον του αεροδρομίου Zyabrawka στη Λευκορωσία, επισημαίνει σε άρθρο της η Ρravda.

Οι εκθέσεις των αντιστασιακών αναφέρουν ότι ένα νέο στρατόπεδο για τους μισθοφόρους της Wagner PMC (Private Military Company) βρίσκεται υπό κατασκευή στον οικισμό Zyabrawka στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας. Ο εν λόγω οικισμός συνορεύει με την Ουκρανία. Σχεδιάζεται επιπλέον να χρησιμοποιηθούν για τη διενέργεια ανατρεπτικών δραστηριοτήτων στα σύνορα με την περιφέρεια της Ουκρανίας, Chernihiv.

Εν τω μεταξύ, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν οι Βαγκνερίτες για την υποστήριξη των επιχειρήσεων πληροφόρησης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας με στόχο την άσκηση πίεσης στα ευρωπαϊκά έθνη.

Αυτή η εκστρατεία έχει ως στόχο να αναγκάσει τις ευρωπαϊκές χώρες να μειώσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία. ‘Ακριβώς για να μην δεχτούν επίθεση, αναφέρει η Ρravda.

Σύμφωνα με το NRC, κατά το αρχικό της στάδιο, μια τέτοιου τύπου επιχείρηση πληροφοριών απομιμείται την εγκατάσταση των στρατοπέδων του PMC της Wagner και διαδίδει αφηγήματα ότι οι μισθοφόροι είναι έτοιμοι να προελάσουν στην ΕΕ.

Παρασκηνιακές πληροφορίες

Όπως αναφέρει η Ρravda, η ουκρανική κρατική συνοριοφυλακή σημείωσε ότι η Λευκορωσία χρησιμοποιεί Ρώσους μισθοφόρους από την Wagner PMC για να επιδεινώσει την κατάσταση, ενώ ο αριθμός και η θέση τους στη Λευκορωσία δεν αποτελούν απειλή για την Ουκρανία.

Related posts

“Συντριπτική” νίκη του “ναι” στο δημοψήφισμα στη Βενεζουέλα για την ενσωμάτωση του Εσεκίμπο της Γουιάνας

banks

ΗΠΑ: Χάκερ επιτέθηκαν σε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες

banks

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χάνει έδαφος έναντι του Τραμπ οκτώ μήνες πριν τις κάλπες

banks

Στη Χιροσίμα σήμερα ο Ζελένσκι για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7

banks

Σύνοδος BRICS: Η Σαουδική Αραβία ζητά “σοβαρή” ειρηνευτική διαδικασία για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

banks

Υπουργός Ενέργειας Βουλγαρίας: Η νέα στρατηγική για την ενέργεια εστιάζει στις χαμηλές εκπομπές ρύπων

banks