16.1 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Κυβερνητικές πηγές: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, όπως ανέφερε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, παραδόθηκε στον γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλαφάτη προς ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης και της ΚΟ της ΝΔ το κατηγορητήριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «συγκεκριμένες πράξεις – παραλείψεις» του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι έχουν νομική υπόσταση κατηγορίες κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή «για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο». Ταυτόχρονα, ζητείται μέσω του κειμένου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ψηφίσει υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό και να ενεργοποιήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία».

Καταληκτικά προσθέτουν ότι «μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Related posts

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών τιμάει την μνήμη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

banks

Ελληνική απάντηση στα τουρκικά drones

banks

#trafficking: Οι άνθρωποι δεν πωλούνται

banks1

ΝΔ: Fake news Βελόπουλου για τον φράχτη στον Έβρο – Κάνει αντιπολίτευση στη χώρα

banks

Δένδιας: Ίσως η όρεξη της Τουρκίας ανοίξει και για τους Αντίπαξους

banks

Κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος

banks1