18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ανέγερση Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους» και ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου σχολείου στην περιοχή.

Η συνολική δαπάνη του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 1.238.000,00€ και η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ).

Το κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει, χώρους διοίκησης, 2 αίθουσες, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρους υγιεινής και αποθηκευτικούς χώρους. Το διδακτήριο θα έχει δυναμικότητα 50 μαθητών.

Η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση είναι: 457,01 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο, υπάρχει πρόβλεψη να φυτευτούν 18 νέα δένδρα και 21 θάμνοι. Κατασκευάζεται τοίχος περίφραξης με σιδερένιο κιγκλίδωμα και δυο εισόδους. Δημιουργούνται περιοχές με πράσινο καθώς και περιοχές σκληρών επιφανειών από τσιμεντόπλακες έγχρωμες αντιολισθητικές και άλλες με κατάλληλο χώμα για οργανωμένη φύτευση. Το κτίριο έχει αντιμετωπιστεί βιοκλιματικά και ενεργειακά.

Προβλέπεται φωτισμός αύλειου χώρου με λαμπτήρες τεχνολογίας led. Επίσης εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αξιοποίησή της με τη μέθοδο του ετήσιου συμψηφισμού ενέργειας (net metering).

Δυναμικότητα νέου σχολείου

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε.. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., και συμπατριώτη μας Τίμο Κατσίπο, ο οποίος συνεισέφερε καθοριστικά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης και στην ωρίμανση του έργου ώστε να φθάσουμε στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.  Με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο βιοκλιματικό διθέσιο Νηπιαγωγείο χωρητικότητας 50 νηπίων. Συνεχίζουμε υπεύθυνα και κάνουμε πράξη ότι δεσμευτήκαμε στους κατοίκους της Βόρειας Κυνουρίας».

Related posts

Υπουργικό Συμβούλιο: Η ακτινογραφία της νέας κυβέρνησης

banks

Ο Δήμος Πειραιά επενδύει στις διεθνείς σχέσεις

banks

Αγαπηδάκη για Μπέο: Η υπόθεση δεν είναι πολιτική αλλά επιστημονική – Το νερό στον Βόλο είναι ακατάλληλο

banks1

Στη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση η βία δεν έχει θέση

banks1

Στη Βουλή δώρισε το χρυσό ρολόι του Ελευθέριου Βενιζέλου ο εγγονός του

banks

«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω», απαντά ο Μητσοτάκης στα σενάρια για «πόστο» στις Βρυξέλλες

banks1