20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
POLITICS

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών για την Ακολουθία των Παθών ο πρωθυπουργός

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελείται αυτή την ώρα η Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε εκεί στις 20:30 και χαιρετήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο διά χειραψίας.

«Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε»

«Νόμιζα ότι θα είχατε ήδη φύγει για διακοπές», είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, στην είσοδο, ενώ συνομίλησε με παιδιά που βρίσκονταν έξω από τον Ιερό Ναό.

Πρόκειται για το δεύτερο τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λίγες ημέρες μετά την κοινή παρουσία τους σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Για πρώτη φορά στην Μητρόπολη από τη λειτουργία της νέας χρονιάς

Επίσης, είναι η πρώτη φορά από τη λειτουργία για τη νέα χρονιά που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Μητρόπολη, μετά και την όξυνση των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

«Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε», ήταν η απάντηση του Ιερωνύμου στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, καθώς προσερχόταν στη Μητρόπολη, ενώ ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο στην Μητρόπολη Αθηνών

Σημειώνεται ότι την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στον Καναδά, ενώ είχε προηγηθεί το «πάγωμα» των σχέσεων των δύο πλευρών, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πριν την επίσκεψη στο Δήλεσι, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έλαβε ξεκάθαρες αποστάσεις από τις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, στις οποίες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προέτρεπε να μην πάνε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα όσοι βουλευτές ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός», είχε ξεκαθαρίσει ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει «χριστιανόμετρο».

Related posts

Κουτσούμπας: «Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του ΣΑΤΑ ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα»

banks

Σεισμός – Άμεσα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων ζήτησε ο Β. Κεγκέρογλου

banks

Καύσωνας – «Συναγερμός» για την αποφυγή μπλακ άουτ – Εκκλήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας

banks

Άδωνις Γεωργιάδης: Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο

banks

Κυριακός Μητσοτάκης: Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

banks

Κινηματογραφικές παραγωγές ετοιμάζουν από κοινού η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Παρισιού

banks