19.4 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Πτώση για τον Nasdaq

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Πτώση για τον Nasdaq

Με μεικτά πρόσημα κινείται η σημερινή (4/1) συνεδρίαση στη Wall Street.

Ο Nasdaq Composite δέχεται εκ νέου πτωτικές πιέσεις, με τις απώλειες της Πέμπτης να τον φέρνουν σε τροχιά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών. Ο τεχνολογικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,28% στις 14.551,49 μονάδες.

Ο S&P 500 έχει άνοδο 0,13% στις 4.711,63 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,42% στις 37.585,85 μονάδες.

Η Wall Street σημερινή συνεδρίαση ακολουθεί μία μέρα με απώλειες, όπου ο Dow Jones έχασε σχεδόν 300 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχώρησε περισσότερο από 1%.

Οι τεχνολογικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως η Apple, υποαποδίδουν στην αρχή της χρονιάς, καθώς οι υπερβολικές αποτιμήσεις και η αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια έχουν κάνει τους επενδυτές να ανησυχούν ότι οι αγορές έχουν γίνει υπερβολικά αισιόδοξες.

Οι μετοχές της Apple σημειώνουν πτώση άνω του 4% αυτή την εβδομάδα. Ο τεχνολογικός γίγαντας, την Πέμπτη, υποβαθμίστηκε από την Piper Sandler, δύο ημέρες μετά τη μείωση της αξιολόγησης της Barclays. Η μετοχή της Apple, σήμερα, υποχωρεί κατά 1,57%.

Οι πρόσφατες επιδόσεις της Wall Street έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πώς έκλεισε η αγορά το 2023. Ο S&P 500 έκλεισε την περασμένη χρονιά με άνοδο άνω του 24%, ενώ είδε το καλύτερο εβδομαδιαίο σερί κερδών του από το 2004.

Σήμερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν πως οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έχουν μειωθεί, μάλιστα περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

#Wall_Street #nyse #ΜΕΙΚΤΑ_ΠΡΟΣΗΜΑ

Related posts

Πτωτικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και ΕΚΤ

banks

«Κοκκίνισαν» μιμούμενες τη Wall Street οι ασιατικές αγορές

banks

Wall Street: Απώλειες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής

banks

Bloomberg: Απειλή για τη Wall Street oι νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων

banks

Σε υψηλό δύο μηνών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Νέα «βουτιά» στη Wall Street- «Βυθίζεται» ο Nasdaq

banks