25.2 C
Athens
May 19, 2024
Image default
MARKETS

Μικρές μεταβολές στη Wall Street–5η ημέρα κερδών για τον Dow

Μικρές μεταβολές στη Wall Street–5η ημέρα κερδών για τον Dow

Μικρές μεταβολές σημειώθηκαν την Τρίτη (7/5) στη Wall Street, με τον Dow Jones να συνεχίζει και για πέμπτη ημέρα στα κέρδη, ενώ οι επενδυτές αναζητούν νέες ενδείξεις από τη Fed για τις μειώσεις επιτοκίων.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο βιομηχανικός Dow Jones «σκαρφάλωσε» 0,08% αφού κέρδισε 13 μονάδες και έκλεισε στις 38,884.26 μονάδες, στην πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών για τον δείκτη, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 5,186.63 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,10% στις 16,332.56 μονάδες.

Ταυτόχρονα, αποκλιμάκωση παρουσίασαν οι αποδόσεις των ομολόγων, με το αμερικανικό 10ετές να υποχωρεί κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,45% και το 2ετές να διαμορφώνεται στο 4,82%.

Γενικότερα, τα κέρδη κρατήθηκαν υπό έλεγχο, δεδομένου πως η μετοχή της Disney υποχώρησε σχεδόν 10%, αφού παρουσίασε μικρή απώλεια εσόδων, αλλά υπερέβη τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη, ενώ ταυτόχρονα οι μετοχές της Palantir σημείωσαν πτώση σχεδόν 15% λόγω χαμηλών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Να σημειωθεί όμως πως, η μετοχή της Peleton σημείωσε άλμα περίπου 15,5%.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν μετά τη χθεσινή ανοδική συνεδρίαση, κατά την οποία οι Nasdaq S&P 500 έκλεισαν με κέρδη άνω του 1%, έχοντας λάβει ώθηση από τα πρόσφατα -και σχετικά αδύναμα- στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Απρίλιο, τα οποία έδωσαν νέες ελπίδες στους επενδυτές ότι η Fed θα μπορούσε να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων νωρίτερα.

Πετρέλαιο: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις εξελίξεις στη Γάζα

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να δηλώνει πως «υπολείπεται κατά πολύ των βασικών απαιτήσεων του Ισραήλ».

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου σκαρφάλωσε στα 78,74 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 26 σεντς ή 0,33%. 

Το πετρέλαιο τύπου Brent είδε το συμβόλαιο του για τον Ιούλιο να προσθέτει 14 σεντς ή 0,17% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 83,47 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #ΗΠΑ #μετοχές #δείκτες #επιτόκια

Related posts

Νέα κυριαρχία των πωλητών στη Wall Street- «Αγκάθι» τα ομόλογα

banks

Συνεχίζεται η άνοδος στις Ευρωαγορές- Κοντά σε ρεκόρ ο Stoxx600

banks

Ο Πάουελ κοκκίνισε τη Wall Street

banks

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα ομόλογα

banks

Τα αμερικανικά ομόλογα ταράζουν τη Wall Street

banks

Προς εβδομαδιαίες απώλειες μετά από καιρό η Wall Street

banks