21.4 C
Athens
May 21, 2024
Image default
POLITICS

Νέος σχεδιασμός για τα καιρικά φαινόμενα

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές κάλπες και πριν αναπτύξουμε το σύνολο των ζητημάτων είναι χρήσιμο να αναφερθούμε σε ένα θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της κλιματικής κρίσης στις πόλεις μας.

Είναι πασιφανές ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με όποια μορφή και αν εκδηλώνονται, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με παλιές συνταγές και αδύναμους μηχανισμούς.

Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός σε επίπεδο τόσο των αρμόδιων κεντρικών φορέων, όσο και των περιφερειών και των δήμων για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπισή τους όταν αυτά εκδηλώνονται.

Και κρίνουμε απαραίτητη τη συγκρότηση ειδικών μηχανισμών με άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό καθώς και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Με την ευκαιρία αυτή να θυμίσουμε το πρόβλημα της πόλης μας σε μια μεγάλη περιοχή του Παπάγου, όταν με μια έντονη βροχόπτωση η οδός Κύπρου μετατρεπόταν σε ποτάμι και κινδύνευαν άνθρωποι και περιουσίες, όπως και το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Εμείς κάναμε το καθήκον μας ασκώντας έντονες πιέσεις για να γίνει ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο. Τώρα, είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας κατανοούν την απόλυτη αναγκαιότητα αυτού του έργου και ότι η μικρή ταλαιπωρία άξιζε για την υλοποίηση ενός έργου το οποίο προστατεύει τους ίδιους.

Με αυτή την αντίληψη, δηλαδή τοποθετώντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πόλης και την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, κινηθήκαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας.

Και είναι αλήθεια πως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από όσα πετύχαμε. Το πλούσιο έργο μας, σε όλους τους τομείς και για όλους, είναι εμφανέστατο.

Ο δήμαρχος και η δημοτική Αρχή ήταν σταθερά στο πλευρό τους σε όλες τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν και δεν ήταν λίγες. Ας μην ξεχνάμε τις δυσκολίες από την πανδημία ή την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Είμαστε ικανοποιημένοι για τον τρόπο που ανταποκριθήκαμε και μπορούμε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια. Τα όποια λάθη έγιναν είχαμε το θάρρος να τα αναγνωρίζουμε, είχαμε τα αντανακλαστικά να τα διορθώνουμε χωρίς χρονοτριβή.

Εχουμε κάνει έργα που θα μείνουν στην πόλη, που αλλάζουν προς το καλύτερο τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας.

Ενα από αυτά είναι ασφαλώς το Νέο ΚΑΠΗ και τα Πολυϊατρεία Παπάγου. Ενα κτίριο που κατασκευάστηκε με τα πρότυπα της Σύγχρονης Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής και συμβάλλει στην άσκηση ουσιαστικής Κοινωνικής Πολιτικής.

Κάναμε τα σχολεία μας, από τα καλύτερα της Αττικής.

Αναβαθμίσαμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και δημιουργήσαμε νέες.

Η εντυπωσιακή αναμόρφωση του γηπέδου Παπάγου και του γηπέδου Χολαργού, καθώς και το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, είναι από τα τελευταία έργα.

Κάναμε νέες παιδικές χαρές και σύγχρονες υποδομές σε όσες υπήρχαν.

Προχωρήσαμε σε μεγάλες παρεμβάσεις σε πλατείες και σε κοινόχρηστους χώρους, για περισσότερο πράσινο καλύτερη λειτουργικότητα.

Με την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση, πετύχαμε μεγάλη μείωση του κόστους που αποτυπώθηκε και στα ανταποδοτικά τέλη.

Πετύχαμε τη λειτουργία αυτόνομης Πολεοδομίας.

Πραγματοποιήσαμε πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε 47 κτίρια του δήμου και παρεμβάσεις όπου ήταν αναγκαίο.

Καταστήσαμε το Φεστιβάλ στο Κηποθέατρο Παπάγου μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για ολόκληρη την Αττική.

Καταρτίσαμε ειδικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

Και κάτι που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό:

-Υλοποιήσαμε περισσότερα από 250 έργα, χωρίς κανένα δάνειο.
-Εκπληρώνουμε φυσικά τις δανειακές υποχρεώσεις παλαιότερων ετών του δήμου μας χωρίς όμως νέο δανεισμό. Εχουμε την τεχνογνωσία να εξασφαλίζουμε σημαντικά κονδύλια από χρηματοδοτικά προγράμματα μη επιβαρύνοντας το ταμείο του δήμου.

-Ετσι, στις 8 Οκτωβρίου, που θα βρεθούμε μπροστά στην κρίση των πολιτών, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μας τιμήσουν ξανά με την εμπιστοσύνη τους. Για να συνεχίσουμε υλοποιώντας το σχέδιό μας για την πόλη που αγαπάμε.

*Ο Ηλίας Αποστολόπουλος είναι δήμαρχος και υποψήφιος του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ

Related posts

«Χρειαζόμαστε την Όλγα» – Γεροβασίλη στηρίζει η Αθηνά Λινού

banks1

Προκλητικός Ερντογάν: Θα συμμετέχουμε στις «γιορτές» της 20ης Ιουλίου – Θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο

banks

Σβίγκου: Το αμερικάνικο φοιτητικό κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη εξαπλώνεται

banks1

Μπάζα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μοσχάτου και Ταύρου – Τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι

banks1

Συνεδρίασε το πρώτο Υπουργικό της νέας κυβέρνησης – Οι οδηγίες προς τους υπουργούς

banks

«Νέα Αριστερά» (ΝΑΡ) το όνομα των «11»

banks