20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Ναβάλνι: “Σκανδαλώδης και παράνομη η σύλληψη των δικηγόρων μου”

Ο φυλακισμένος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι χαρακτήρισε σήμερα “σκανδαλώδη και παράνομη” τη σύλληψη τριών δικηγόρων του την περασμένη εβδομάδα, στο πιο πρόσφατο παράδειγμα της επιταχυνόμενης καταστολής στη Ρωσία.

“Χθες, ενημερώθηκα ότι τρεις από τους δικηγόρους μου είχαν συλληφθεί. Προφανώς, πρόκειται για σκανδαλώδη και παράνομα μέτρα”, κατήγγειλε ο Ναβάλνι, τον οποίο επικαλείται ο ανεξάρτητος ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediazona.

“Τα βλέπω όλα αυτά (…) ως ένα σπασμό αυτής της απεχθούς εξουσίας και ως μια αντίδραση που δείχνει πόσο δίκαιες είναι οι πράξεις μου και οι πράξεις των συναδέλφων μου”, συνέχισε.

Οι τρεις δικηγόροι του συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα ενώ δύο έχουν φύγει στο εξωτερικό

Σήμερα το δικαστήριο της πόλης Καβρόφ άρχισε να εξετάζει τις αγωγές που κατέθεσε ο Ναβάλνι κατά της αποικίας κρατουμένων στην περιοχή Βλαντίμιρ, όπου ο πολιτικός εκτίει ποινή με την κατηγορία της απάτης. Ο Ναβάλνι συνδέθηκε μέσω βιντεοσύνδεσης με το δικαστήριο, αλλά διαρκώς διακόπτεται ο ήχος και η μετάδοση. Στην συνεδρίαση δεν υπήρχαν δικηγόροι.

“Γενικά δεν πολυκαταλαβαίνω τις συμβαίνει. Ο δικηγόρος μου δεν είναι εδώ, όλοι οι άλλοι δικηγόροι δεν είναι εδώ, κανένας δεν έρχεται σε μένα” δήλωσε ο Ναβάλνι αρχίζοντας την ομιλία του.

Σύμφωνα με τον Ναβάλνι πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η Ανακριτική Επιτροπή τον ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν “ανακριτικές διαδικασίες” και του συνέστησε να βρει δικηγόρο. “Εάν δεν έχετε δικηγόρο, προβείτε παρακαλώ σε ενέργειες για να βρείτε δικηγόρο”.

“Μα ποιες ενέργειες μπορώ να κάνω, όταν ακόμη δεν καταλαβαίνω τι συνέβη με τους δικηγόρους μου, δεν αφήνουν κανέναν να με επισκεφθεί, είμαι πλήρως απομονωμένος από την ενημέρωση. Ακόμη και ραδιόφωνο, χάρη σε εσάς προσωπικά, δεν έχω. Ακόμη και το ράδιο “Μαγιάκ” δεν μπορώ να ακούσω, τι συμβαίνει στη χώρα μας”, συνέχισε ο Ναβάλνι.

Στις 13 Οκτωβρίου το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας έδωσε εντολή για τη σύλληψη τριών δικηγόρων του Αλεξέι Ναβάλνι, των Ίγκορ Σεργκούνιν, Αλεξέι Λίπστερ και Βαντίμ Κόμπζεφ. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε “εξτρεμιστική οργάνωση”

Σύμφωνα με την ανάκριση, “οι δικηγόροι, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά τους για πρόσβαση στο σωφρονιστικό κατάστημα, εξασφάλισαν την τακτική μεταφορά πληροφοριών μεταξύ των ηγετών και των συμμετεχόντων στην εξτρεμιστική κοινότητα και του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συνέχισε έτσι να εκπληρώνει τα καθήκοντα του ηγέτη και επικεφαλής της εξτρεμιστικής κοινότητας”.

Οι δικηγόροι του Όλγκα Μιχαήλοβα και ο Αλεξάντρ Φεντούλοφ έχουν φύγει από τη Ρωσία.

-

Related posts

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου θα προχωρήσει με την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος

banks

Μπούλαρντ (Fed): Στηρίζει άλλες δύο αυξήσεις των επιτοκίων

banks

Σλοβακία: Ο φιλορώσος λαϊκιστής Ρόμπερτ Φίτσο ανέλαβε πρωθυπουργός στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού

banks

Δύο Ιρανοί που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης συνελήφθησαν στην Κύπρο για σχέδιο στοχοποίησης Ισραηλινών

banks

Γκεμπρεγέσους (ΠΟΥ): Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

banks

ΗΠΑ: Νέα αύξηση του πληθωρισμού χονδρικής στο 2,2% τον Απρίλιο

banks