21.6 C
Athens
May 22, 2024
Image default
WORLD

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της CVS στο τρίμηνο

Η CVS Health Corp. ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς όσο αφορά τα κέρδη και τις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου, ένδειξη δύναμης καθώς η αλυσίδα φαρμακείων μειώνει το προσωπικό για να μειώσει το κόστος και επικεντρώνεται στη διεύρυνση των προσφορών της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη στο τρίμηνο ανήλθαν σε 2,21 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, η οποία κυμαινόταν στα 2,10 δολάρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με ένα χρόνο πριν στα 88,9 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας επίσης τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία διατήρησε την ετήσια προσαρμοσμένη πρόβλεψή της για κέρδη από 8,50 έως 8,70 δολάρια ανά μετοχή. 

Η CVS έχει λάβει μέτρα για να… ξεφύγει από τη βάση της στο λιανικό εμπόριο και να επεκταθεί περαιτέρω σε άλλες διαστάσεις της υγειονομικής περίθαλψης, εν μέρει με τις πρόσφατες εξαγορές του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης στο σπίτι Signify Health Inc. και της εταιρείας πρωτοβάθμιας φροντίδας Oak Street Health Inc. την Τρίτη, Η εταιρεία είπε ότι θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας από το εργατικό δυναμικό της που αριθμεί περί τα 300.000 άτομα ως μέρος μιας πρωτοβουλίας για την εκ νέου ιεράρχηση των επενδύσεων γύρω από την παροχή φροντίδας και την τεχνολογία.

Οι μετοχές σημείωσαν κέρδη 1,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, έχοντας απωλέσει 21% φέτος μέχρι το κλείσιμο της Τρίτης.

Οι πωλήσεις στον τομέα των φαρμακείων και της ευεξίας των καταναλωτών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στα 28,8 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, ενώ αυτές στο τμήμα των υπηρεσιών υγείας, το μεγαλύτερο της εταιρείας, αυξήθηκαν στα 46,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις της Wall Street. 

Τα έσοδα στη μονάδα ασφάλισης υγείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στα 26,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αναλογία ιατρικών παροχών, ένα μέτρο για το πόσα έσοδα από ασφάλιστρα δαπανώνται για τη φροντίδα, ήταν 86,2%, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει 84,6%.

Related posts

Πακιστάν: Οι Ιρανοί παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας και σκότωσαν δύο παιδιά

banks

ΙΒΜ: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα γ’ τριμήνου με αύξηση 5%

banks

Toyota: Αυξάνει κατά 8 δισ. δολ. την επένδυσή της στη μονάδα μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στη Β. Καρολίνα

banks

Ελληνοτουρκικά: Τα διλήμματα του Ερντογάν

banks

Κόλινς (Fed): Χρειάζεται να είμαστε υπομονετικοί στην προσέγγιση μας

banks

Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να μάθει για την τύχη του Αμερικανού στρατιώτη που πέρασε στη Β. Κορέα

banks