24.9 C
Athens
May 24, 2024
Image default
WORLD

Κόλινς (Fed): Χρειάζεται να είμαστε υπομονετικοί στην προσέγγιση μας

Η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Boston, Σούζαν Κόλινς δήλωσε σήμερα ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις προόδου στη μείωση του πληθωρισμού, τώρα είναι η στιγμή για την κεντρική τράπεζα να προχωρήσει προσεκτικά στα επόμενα βήματα που θα κάνει στη νομισματική πολιτική.

“Ο κίνδυνος να παραμείνει ο πληθωρισμός υψηλότερος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πρέπει τώρα να σταθμιστεί έναντι του κινδύνου μια υπερβολικά περιοριστική στάση της νομισματικής πολιτικής να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιβράδυνση της [οικονομικής] δραστηριότητας απ’ ό,τι χρειάζεται για να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών”, ανέφερε η Κόλινς σε ομιλία της, όπως μεταδίδει το Reuters. 

“Αυτό απαιτεί μια υπομονετική και προσεκτική προσέγγιση”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν και τα χρονικά περιθώρια “για να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των ενεργειών μας μέχρι σήμερα, προκειμένου στη συνέχεια να ενεργήσουμε κατάλληλα”.

Η αξιωματούχος σημείωσε πάντως ότι υπομονή δεν σημαίνει πως η Fed δεν θα είναι αποφασιστική στις επιλογές της ή ότι θα χαλαρώσει όσον αφορά την επίτευξη του στόχου της για πληθωρισμό 2%. 

Η Κόλινς δεν έχει δικαίωμα ψήφου φέτος στις συνεδριάσεις για τον καθορισμό των επιτοκίων. Η επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας είναι στις 19-20 Σεπτεμβρίου, με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν η τράπεζα να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της. 

Related posts

Πάουελ: Ανοιχτό να μην υπάρξει νέα αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

banks

Πραξικόπημα στον Νίγηρα: Η ECOWAS ψάχνει λύση καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο για αποκατάσταση συνταγματικής τάξης

banks

Μπέιλι (BoE): Δεν πρέπει να αυξηθεί στο 3% ο στόχος για τον πληθωρισμό

banks

Ρωσία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Ουράλη – Επεκτείνονται οι πλημμύρες σε Κουργκάν, Τιούμεν

banks

Ουκρανικά drone επιτέθηκαν σε ρωσική πόλη με πυρηνικό σταθμό

banks

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Επικοινωνία Μπλίνκεν με Αλίεφ – Ζήτησε προστασία των αμάχων

banks