16.2 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

Απότομη πτώση καταγράφουν σήμερα (25/4) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ και τον πληθωρισμό, αλλά και τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Meta Platforms, έχουν φέρει αναστάτωση στην επενδυτική κοινότητα.

Η αμερικανική οικονομία κατέβασε ταχύτητα στο 1,6% το α’ τρίμηνο, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 2,4%. Μαζί με τον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, η έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με ρυθμό 3,4%, πολύ πάνω από την άνοδο 1,8% του προηγούμενου τριμήνου.

Τα παραπάνω προκαλούν «πονοκέφαλο» στους traders για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος έχει θέσει υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο η Federal Reserve θα μπορέσει να μειώσει σύντομα τα επιτόκια.

Στις σημερινές συναλλαγές της Wall Street, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,38% στις 37.929,29 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 1,32% στις 5.004,93 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει «βουτιά» 1,92% στις 15.411,16 μονάδες.

Η Meta «προσγειώνεται» κατά 15% μετά την έκδοση του guidance για μειωμένα έσοδα από τον κολοσσό των social media το β’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Μάλιστα, η μετοχή οδεύει προς την ισχυρότερη ημερήσια πτώση της από τον Οκτώβριο του 2022.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Ήπια ανοδικά στο άνοιγμα οι ευρωαγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Στάση αναμονής στη Wall Street ενόψει Fed

banks

Κέρδη με… αμερικανικό αέρα στις ασιατικές αγορές-«Εκτοξεύτηκε» ο Hang Seng

banks

Η Κίνα προσφέρει στηρίγματα στα ασιατικά χρηματιστήρια

banks

Ξανά στο «κόκκινο» η Wall Street-Δυναμώνει ο «πονοκέφαλος» της ύφεσης

banks

Συνεχίστηκε το sell-off στις ασιατικές αγορές-Πιέσεις από μάκρο και… ΗΠΑ

banks