18 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Οι οικονομικές απώλειες της Κίνας τον Ιούλιο από φυσικές καταστροφές υπερβαίνουν τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου-Ιουνίου

Απόδοση-Επιμέλεια: Εύη Σιμοπούλου

Οι άμεσες οικονομικές απώλειες της Κίνας από φυσικές καταστροφές αυξήθηκαν στα 41,18 δισεκατομμύρια γιουάν (7,7 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Ιούλιο, περισσότερο από ό,τι από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο συνολικά, εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς δύο ισχυροί τυφώνες έπληξαν τη χώρα μέσα σε ένα μήνα.

Ο αντίκτυπος από τις πλημμύρες, αν και συνηθισμένες στην Κίνα το καλοκαίρι, έγιναν πιο έντονες φέτος, επηρεάζοντας πάνω από επτά εκατομμύρια ανθρώπους σε εθνικό επίπεδο τον Ιούλιο, όταν το Πεκίνο χτυπήθηκε από τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 140 ετών μετά τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ στην πρωτεύουσα.

Ο Αύγουστος, όταν οι βροχοπτώσεις συνήθως κορυφώνονται και οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη, αναμένεται να έχει περαιτέρω οικονομικές επιπτώσεις από τις πλημμύρες και τους καύσωνες. Οι βροχές στις βορειοανατολικές επαρχίες θα μπορούσαν να είναι έως και 50% περισσότερες από τις κανονικές τον Αύγουστο, τόνισε ο εθνικός μετεωρολόγος της Κίνας.

Οι απώλειες του Ιουλίου από τον τυφώνα Ταλίμ, ο οποίος χτύπησε στη νότια Κίνα στα μέσα του μήνα, ήταν 2,61 δισεκατομμύρια γιουάν, ενώ οι απώλειες από τον πιο καταστροφικό Ντοκσούρι, τα απομεινάρια του οποίου εξακολουθούν να είναι αισθητά στη βορειοανατολική Κίνα, έφθασαν τα 14,74 δισεκατομμύρια γιουάν στο τέλος Ιουλίου, ανέφερε το Υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών σε ανακοίνωσή του αργά την Παρασκευή (4 Αυγούστου).

Οι συνολικές απώλειες, οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις ζημιές από τις πλημμύρες στη νοτιοδυτική και βορειοδυτική Κίνα, ξεπέρασαν κατά πολύ τα 38,23 δισεκατομμύρια γουάν το πρώτο εξάμηνο του 2023, και αποτελούν απροσδόκητη τροχοπέδη για την τριμηνιαία ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, η οποία ήδη θέλει κίνητρα.

Στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τετάρτη λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων του Ντοκσούρι.

Related posts

Τζ. Πάουελ: Δεν βλέπω μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο – Έχουμε δρόμο μπροστά μας

banks

Συνάντηση επιτελών της ΓΔΑΕΕ και του ΓΕΑ με τον καθηγητή Βάιο Λάππα για το πρόγραμμα νανοδορυφόρων “ERMIS”

banks

Toyota: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη α’ τριμήνου, με “άλμα” 78%

banks

ΗΠΑ: Ένωση συγγραφέων μήνυσε την OpenAI γιατί χρησιμοποιεί έργα τους για να “εκπαιδεύσει” το ChatGPT

banks

Γιατί η Ρωσία απειλεί με κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα;

banks

Γερμανία: Ακυρώνονται οι πτήσεις αύριο πρωί από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω καιρικών συνθηκών

banks