21.2 C
Athens
May 15, 2024
Image default
WORLD

Οι Χούθι λένε ότι επιτέθηκαν σε φορτηγό πλοίο του αμερικανικού στρατού

Το κίνημα Χούθι της Υεμένης δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις του εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό πλοίο Ocean Jazz στον Κόλπο του Άντεν.

Δεν διευκρίνισε πότε ή ακριβώς πού έγινε η επίθεση, ή αν προκλήθηκαν ζημιές, και δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο ή επιβεβαίωση από τον αμερικανικό στρατό.

“Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε αμερικανική ή βρετανική επίθεση εναντίον της χώρας μας στοχεύοντας όλες τις πηγές απειλής στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι Γιαχία Σαρέα.

Οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιδρομές σε όλη την Υεμένη κατά των δυνάμεων των Χούθι τις τελευταίες εβδομάδες ως απάντηση στις πολύμηνες επιθέσεις των Χούθι στα πλοία της Ερυθράς Θάλασσας που οι υποστηριζόμενες από το Ιράν μαχητές έδωσαν ως απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα.

Οι Χούθι, οι οποίοι αρχικά δήλωσαν ότι στόχευαν μόνο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, είπαν ότι θα επιτεθούν επίσης σε αμερικανικά πλοία μετά τα πλήγματα.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey είπε ότι το σκάφος που ονομάστηκε από τους Χούθι τη Δευτέρα είχε συμβόλαιο από τον αμερικανικό στρατό.

Οι επιθέσεις των Χούθι σε πλοία μέσα και γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα έχουν επιβραδύνει το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και ανησυχούν τις παγκόσμιες δυνάμεις σε μια κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.

Οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, λένε ότι οι επιθέσεις τους είναι σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους που δέχονται επίθεση από το Ισραήλ στη Γάζα.

Related posts

Κρούσμα λογοκρισίας στην ιταλική RAI;

banks

H EKT συμπληρώνει 25 χρόνια δράσης

banks

Απειλή για τη Ρωσία το δημογραφικό πρόβλημα

banks

Ιμάμογλου: Ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας σήμερα

banks

Ο Ερντογάν επιρρίπτει πάλι “εγκλήματα πολέμου” στο Ισραήλ

banks

Τουλάχιστον 34.943 νεκροί (ένοπλοι και άμαχοι) από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7/10

banks