18 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Ουκρανία: Αποπέμφθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα την αποπομπή του επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης έπειτα από τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στην υπηρεσία, η οποία διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα πριν από 18 μήνες.

“Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποπέμψει τον Σέρχιι Κρουκ από τη θέση του Επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης”, ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο.

Ο Κλιμένκο δεν ανέφερε την αιτία της αποπομπής του Κρουκ, είπε όμως ότι ακολούθησε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου για τον οποίο δεν έδωσε πολλές πληροφορίες. Είπε πως ο αναπληρωτής του Κρουκ, ο Βολοντίμιρ Ντεμτσούκ, θα ασκεί χρέη επικεφαλής της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να διασωθούν ζωές, να καθαριστούν τα ερείπια και να κατασβεστούν φωτιές έπειτα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς.

Θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις για το προσωπικό μετά τον εσωτερικό έλεγχο, είπε ο Κλιμένκο και πρόσθεσε πως η υπηρεσία εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά.

Related posts

Νέος απολογισμός με 27.365 νεκρούς Παλαιστινίους από τα ισραηλινά πλήγματα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

banks

ΗΠΑ: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα

banks

Ρωσία: Η μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής είναι σημαντική για να υποστηριχθούν οι παγκόσμιες τιμές

banks

Νέα δήμαρχος Χειμάρρας η Blerina Bala – Ράμα: “Θετική εξέλιξη”

banks

Ρωσία: Τα συντρίμμια του αεροσκάφους του Πριγκόζιν διασκορπίσθηκαν σε μεγάλη απόσταση

banks

Μελόνι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε βηματισμό στο μεταναστευτικό

banks