20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Ο Πούτιν και αρκετοί Αφρικανοί ηγέτες στην παρέλαση του ρωσικού ναυτικού

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επαίνεσε την Κυριακή (30/07) το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας σε ομιλία του στην ετήσια παρέλαση για τον εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη, την οποία παρακολούθησε συνοδευόμενος από αρκετούς Αφρικανούς ηγέτες.

Η στρατιωτική επίδειξη έλαβε χώρα την περίοδο που η επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία διανύει τον δεύτερο χρόνο της και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, από την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καταρρίφθηκαν πάνω από τη Μόσχα νωρίς την Κυριακή.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία, χτυπώντας τη χώρα που υποστηρίζεται από τη Δύση με πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύονται από πλοία και υποβρύχια, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων.

Χωρίς να αναφέρει την Ουκρανία στην ομιλία του, ο Πούτιν χαιρέτισε “τα γενναία πληρώματα των πλοίων και των υποβρυχίων”.

“Στο όνομα της Ρωσίας, οι ναύτες μας δίνουν όλη τους τη δύναμη, επιδεικνύουν πραγματικό ηρωισμό και πολεμούν γενναία, όπως οι μεγάλοι μας πρόγονοι”, είπε ο Πούτιν.

“Σήμερα, η Ρωσία εφαρμόζει με αυτοπεποίθηση βασικά μέρη της εθνικής της ναυτιλιακής πολιτικής και ενισχύει με συνέπεια την ισχύ του ναυτικού της”, πρόσθεσε.

Σαράντα πέντε πλοία, βάρκες και υποβρύχια έλαβαν μέρος στην παρέλαση μαζί με περίπου 3.000 στρατιωτικούς, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα φιλοξένησε στις αρχές της εβδομάδας Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής. 

Αρκετοί ηγέτες και εκπρόσωποι αφρικανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Μάλι και της Μπουρκίνα Φάσο, παρακολούθησαν την παρέλαση την Κυριακή.

Related posts

Συρία: Εκτός λειτουργίας ξανά το αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά από ισραηλινές επιδρομές

banks

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Για “άνοιξη” κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

banks

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι προχώρησαν σε βάθος 2 χλμ. στο μέτωπο του Λιμάν

banks

AMD: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα τριμήνου

banks

ΟΗΕ: 18 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

banks

Η χούντα της Μιανμάρ απελευθέρωσε 3.113 φυλακισμένους, μεταξύ των οποίων 98 ξένους

banks