20 C
Athens
May 13, 2024
Image default
WORLD

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα επισκεφθεί την Πέμπτη στην Κίνα

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα ταξιδέψει στην Κίνα την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η συριακή προεδρία, για την πρώτη του επίσκεψη στο Πεκίνο από την έναρξη της σύγκρουσης το 2011 που έχει καταστρέψει τη χώρα του.

Η επίσκεψη του Σύρου αρχηγού κράτους, που θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, έρχεται ύστερα από “επίσημη πρόσκληση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ”, όπως διευκρίνισε η ανακοίνωση της προεδρίας. Ο Άσαντ θα συνοδεύεται επίσης από αποστολή πολιτικών και οικονομικών αξιωματούχων.

Η Κίνα ανήκει στους συμμάχους της Δαμάσκου και την έχει στηρίξει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου πολλές φορές απέχει από τις ψηφοφορίες για ψηφίσματα σε βάρος της Δαμασκού.

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν μεταβεί πολλές φορές στη Συρία για να συναντήσουν ομολόγους τους στη Δαμασκό στην περίοδο της αιματηρής σύγκρουσης, αλλά η επίσκεψη του Άσαντ στην Κίνα είναι η πρώτη Σύρου αρχηγού κράτους από το 2004.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Related posts

Σεισμός στο Μαρόκο: Η Αλγερία θα ανοίξει τον εναέριο χώρο της παρότι έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Μαρόκο εδώ και μια διετία

banks

Η Μόσχα κατηγορεί Ουκρανία και Δύση για την επίθεση κατά του Πριλέπιν

banks

Η Παγκόσμια Τράπεζα σύμβουλος της Βουλγαρίας για την ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας

banks

Ρωσία: Ο “έμπορος του θανάτου” Βίκτορ Μπουτ θα είναι υποψήφιος σε περιφερειακή βουλή με το ακροδεξιό LDPR

banks

Ο Μπρετόν προειδοποιεί τον Μασκ για παραπληροφόρηση στο Χ μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

banks

Το Λονδίνο αντιδρά στην υπόθεση υποκλοπών από τη Μόσχα

banks