24.9 C
Athens
May 19, 2024
Image default
MARKETS

Παραμένει σε θετικό τέμπο η Wall Street

Παραμένει σε θετικό τέμπο η Wall Street

Με κεκτημένη ταχύτητα από το ράλι της περασμένης Παρασκευής (3/5), ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street. Οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι ότι η Federal Reserve θα ξεκινήσει φέτος τις μειώσεις των επιτοκίων, στον απόηχο των νέων στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται σήμερα κατά 0,32% στις 38.799,11 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,57% στις 5.157,13 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,59% στις 16.251,21 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σημείωσαν άνοδο πάνω από 1% την Παρασκευή, μετά τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. Ταυτόχρονα, αυξήθηκε η ανεργία, αμβλύνοντας τους φόβους για «υπερθέρμανση» της οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι traders περιμένουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος νωρίτερα απ’ ότι υπολόγιζαν. Πιο συγκεκριμένα, αναμένουν πλέον ότι η πρώτη μείωση των επιτοκίων θα γίνει Σεπτέμβριο ή Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 175.000, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση στις 240.000 θέσεις. Ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες ότι θα παραμείνει αμετάβλητο στο 3,8%, ενισχύθηκε το ποσοστό ανεργίας, το οποίο διαμορφώθηκε στο 3,9%.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, από τις 397 εισηγμένες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα τριμηνιαία οικονομικά μεγέθη τους μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, το 76,8% κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του σε σύγκριση με το 66,7% που είναι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος με βάση τα στοιχεία του LSEG.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Wall Street: Ήπια άνοδος εν αναμονή ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό

banks

Τρίτη διαδοχική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με αμερικανική ώθηση- Εξαίρεση η Κίνα

banks

Τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί των ευρωαγορών

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με κινεζική… κατρακύλα

banks

Κέρδη στη Wall Street- Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

banks