14.9 C
Athens
May 6, 2024
Image default
WORLD

ΠΑΣΟΚ: Ελλάδα και Κύπρος να εργαστούν για την έμπρακτη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων

Βαθιά ανησυχία προκαλεί η επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατοχής σε προσωπικό της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή της Πύλας σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μάντζο. 

Αναλυτικά η δήλωσή του

Δήλωση Δημήτρη Μάντζου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Η επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατοχής σε προσωπικό της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή της Πύλας, προκαλεί βαθιά ανησυχία.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά την εισβολή του Αττίλα, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, εξακολουθεί να αποτελεί την πάγια πρακτική των τουρκικών δυνάμεων και του ψευδοκράτους.

Πέρα από την ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης, απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών από την ελληνική και κυπριακή Κυβέρνηση για την έμπρακτη καταδίκη των μονομερών αυτών ενεργειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τη λήψη μέτρων κατά όσων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Παράλληλα, Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να εργαστούν μεθοδικά και ανεπιφύλακτα, για τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής.

Related posts

Από τη Βόρεια Μακεδονία ξεκίνησε η φον ντερ Λάιεν την περιοδεία της σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων

banks

Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Λιμάν

banks

“Σοκαρισμένος” ο Γκουτέρες από την παρερμήνευση των δηλώσεών του: Καταδίκασε τις “φρικιαστικές τρομοκρατικές ενέργειες” της Χαμάς

banks

Η εκλογική επιτροπή του Κονγκό ακυρώνει 82 υποψηφίους για νοθεία στις εκλογές του Δεκεμβρίου

banks

Σεργκέι Λαβρόφ: Η Δύση προσπαθεί να εξουθενώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

banks

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν στέλεχος του ISIS

banks