26.9 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

Πιέσεις στη Wall Street- «Βαρίδι» οι τράπεζες

Πιέσεις στη Wall Street- «Βαρίδι» οι τράπεζες

Με απώλειες έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, έπειτα από την καλύτερη ημέρα του Αυγούστου που κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq στο ξεκίνημα της τρέχουσας εβδομάδας.

Αναλυτικά ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,52% στις 34.285,82 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά 0,26% στις 4.388,28 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq πραγματοποίησε μικρή άνοδο 0,06% στις 13.505,87 μονάδες.

Οι κινήσεις της Τρίτης έρχονται μια μέρα μετά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε ελαφρά την Τρίτη στο 4,33%

«Νομίζω ότι η αγορά αμφιταλαντεύεται κάπως αυτή τη στιγμή, καθώς η απόδοση κινείται ακριβώς γύρω από αυτά τα υψηλά του Οκτωβρίου», δήλωσε ο Adam Turnquist, επικεφαλής τεχνικός στρατηγικός στην LPL Financial. «Περιμένουμε για ένα επίσημο ξεκίνημα στη 10ετία… Νομίζω ότι αν αρχίσουμε να κινούμαστε πιο ψηλά, αυτό είναι σίγουρα ένα προειδοποιητικό σημάδι για ίσως λίγο βαθύτερη οπισθοδρόμηση στις αγορές μετοχών».

Ενώ ο Turnquist είπε ότι δεν είναι απαισιόδοξος για τις μετοχές, πιστεύει ότι «είμαστε στη φάση της απόσυρσης μιας ανοδικής αγοράς». Ο ίδιος, όρισε τον βιομηχανικό τομέα ως την κορυφαία επιλογή του.

Στο μεταξύ, στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πολλαπλών περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, προχώρησε ο οίκος S&P Global.

Η S&P, αναφέρει το CNBC, υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της Associated Banc-Corp και της Valley National Bancorp επικαλούμενη τον κίνδυνο χρηματοδότησης και την υψηλότερη εξάρτηση από διαμεσολαβητικές καταθέσεις. Υποβάθμισε επίσης την UMB Financial Corp, την Comerica Bank και την Keycorp, επικαλούμενη μεγάλες εκροές καταθέσεων και επικρατούν υψηλότερα επιτόκια. O οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε και την προοπτική της S&T Bank και της River City Bank σε αρνητική από σταθερή.

Σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει και η Moody’s υποβαθμίζοντας την πιστοληπτική ικανότητα δέκα μικρών και μεσαίων τραπεζών στις ΗΠΑ, ειδικά όσες έχουν υψηλά επίπεδα τίτλων και δανείων σταθερού επιτοκίου.

Έτσι, τόσο οι μετοχές μικρών και μεσαίων τραπεζών όσο και κορυφαίων ονομάτων, όπως η JPMorgan Chase, σημείωσαν σημαντική πτώση. Μάλιστα, ο κλάδος μέτρησε τις μεγαλύτερες απώλειες στο δείκτη S&P 500.

Δεύτερη ημέρα απωλειών για το πετρέλαιο

Στο μεταξύ, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές στο πετρέλαιο σήμερα (22/8), καθώς η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί γύρω από τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 0,40% στα 79,78 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Οκτωβρίου κινήθηκε πτωτικά 0,44% στα 84,09 δολάρια το βαρέλι.

Συνεχίζει το ανοδικό σερί ο χρυσός

Στα «πράσινα» για ακόμα μια συνεδρίαση κινήθηκε ο χρυσός. Πιο συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο κέρδισε 0,14% στα 1.925,75 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε  0,57%, στα 23,473 δολάρια η ουγγιά, και ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,04% στα 3,75 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    Related posts

    Απώλειες στη Wall Street υπό το άγχος του πληθωρισμού

    banks

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    banks

    Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δίνουν «ανάσα» στη Wall Street

    banks

    Ελεγχόμενη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Διστακτικότητα στη Wall Street-Η προσοχή σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed

    banks

    Υψηλό 4μήνου «έπιασαν» οι γερμανικές μετοχές λόγω χαλάρωσης του πληθωρισμού

    banks