May 5, 2024
Image default
WORLD

Πρόστιμο-μαμούθ $355 εκατ. στον Τραμπ για παραποίηση στοιχείων

Δικαστήριο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης επέβαλε την Παρασκευή στον Ντόναλντ Τραμπ πρόστιμο ύψους 354,9 εκατ. δολαρίων, καθώς έκρινε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σκόπιμα διόγκωσε την καθαρή του αξία κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαπατήσει τράπεζες και ασφαλιστές.

Με την ίδια απόφαση που αποτελεί πλήγμα για την επιχειρηματική δραστηριότητα του ίδιου και των γιων του, ο Τραμπ καλείται να περιορίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην πολιτεία όπου έγινε γνωστός.

Η απόφαση του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν Άρθουρ Ένγκορον, αν δεν καταπέσει μετά την έφεση που σίγουρα θα καταθέσει ο Τραμπ, θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση του ελέγχου του 77χρονου Τραμπ πάνω στον εμβληματικό Trump Tower και σε άλλα ακίνητά του στη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, απαγορεύται στον Τραμπ να υπηρετεί ως αξιωματούχος ή διευθυντής οποιασδήποτε εταιρείας της Νέας Υόρκης για τρία χρόνια. 

Ο Ένγκορον ακύρωσε την προηγούμενη απόφασή του από τον Σεπτέμβριο με την οποία διέταξε τη “διάλυση” εταιρειών που ελέγχουν πυλώνες της αυτοκρατορίας ακινήτων του Τραμπ, λέγοντας την Παρασκευή ότι αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο επειδή διορίζει έναν ανεξάρτητο ελεγκτή που θα επιβλέπει τις επιχειρήσεις του Τραμπ.

Στην απόφασή του, ο Ένγκορον έγραψε ότι ο Τραμπ και οι άλλοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση “είναι ανίκανοι να παραδεχθούν το λάθος τους”.

Related posts

Ιράν: Ο πρόεδρος Ραϊσί προειδοποιεί το Ισραήλ ότι πέρασε “τις κόκκινες γραμμές”

banks

Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για έναν πόλεμο που θα διαρκέσει πολύ – Θα ακολουθήσει μέχρι τέλους η Δύση;

banks

Η Τεχεράνη ανέφερε ότι συνέδραμε στην απελευθέρωση των Ταϊλανδών ομήρων που απελευθερώθηκαν από την Χαμάς

banks

Resolution Foundation: Οι Βρετανοί κινδυνεύουν να βιώσουν τη χειρότερη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου από τη δεκαετία του 1950

banks

Η Αργεντινή αρνήθηκε να παραλάβει φορτίο με ρωσικό LNG λόγω των κυρώσεων

banks

Νάγκελ (Bundesbak): Το “άπληστο θηρίο” του πληθωρισμού δεν έχει νικηθεί ακόμη

banks