23.5 C
Athens
June 2, 2024
Image default
WORLD

Πόλεμος στο Ισραήλ: 5 μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον ασθενοφόρων

Πέντε μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, οι τέσσερις από αυτούς σήμερα, όταν δέχθηκαν πλήγματα τα ασθενοφόρα στα οποία επέβαιναν.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο με περισσότερους από 16 εκατομμύρια εθελοντές, επιβεβαίωσε τον θάνατο των πέντε μελών της “λόγω των εχθροπραξιών στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας”. Η οργάνωση, που εδρεύει στη Γενεύη, έκανε έκκληση να προστατευθούν οι άμαχοι και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

“Σήμερα Τετάρτη, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, χτυπήθηκαν ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις εθελοντές της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που βοηθούσαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Προηγουμένως, το Σάββατο, ένας οδηγός ασθενοφόρου του Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) στο Ισραήλ σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε ασθενοφόρο για να φροντίσει τους τραυματίες”, ανέφερε η οργάνωση.

“Η Διεθνής Ομοσπονδία επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς όλες τις πλευρές, να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι άμαχοι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι πολιτικές υποδομές θα πρέπει να προστατεύονται συνεχώς. Δεν αποτελούν στόχο”, πρόσθεσε.

-

Related posts

Πυρκαγιά στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου – Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις

banks

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς

banks

Κινεζική κατασκοπεία: Οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου έβαλαν στο μικροσκόπιο τα logistics της Alibaba στην Ευρώπη

banks

ΗΠΑ: Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στον Τζο Μπάιντεν για το Κυπριακό

banks

Χαμάς: 26.692 Παλαιστίνιοι νεκροί και 69.879 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου

banks

Πάπας Φραγκίσκος: Έχω οξεία βρογχίτιδα, όχι πνευμονία – Είμαι ζωντανός

banks