15.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
NATIONAL BANK

Προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα για ΜμΕ, από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την ΕΑΤ

Στο σύγχρονο επιχειρείν, οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξανόμενες απαιτήσεις στους τομείς της ψηφιακής αναβάθμισης και της πράσινης μετάβασης. Η ψηφιακή αναβάθμιση απαιτεί την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας ενώ η πράσινη μετάβαση απαιτεί την υιοθέτηση περιβαλλοντικά βιώσιμων πρακτικών, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών και των νομοθετικών πλαισίων. Η επιτυχής αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για καινοτομία, ανάπτυξη και αειφορία, στο σημερινό ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Για αυτό λοιπόν, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς κάτι τέτοιο επιτρέπει στις εν λόγω επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό της αγοράς. Μέσω της κατάλληλης χρηματοδότησης, οι επιχειρήσεις μπορούν να επενδύσουν σε τεχνολογία, εκπαίδευση προσωπικού, προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και να στοχεύσουν σε νέες αγορές.

Προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα για ΜμΕ, από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την ΕΑΤ

Σε αυτό το κλίμα, η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παρέχουν αυτού του είδους τις λύσεις και ευκαιρίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς προσφέρουν νέα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Πρόκειται για σημαντικές λύσεις που παρέχουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων, με προνομιακούς όρους. Μέσω αυτών των προγραμμάτων, οι επιχειρήσεις μπορούν να επενδύσουν πιο εύκολα στα αναπτυξιακά τους σχέδια και να ενισχύσουν, έτσι,  την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα παρέχει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από τη συμμετοχή της στο Business Growth Fund σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα – το οποίο έχει σκοπό να προσφέρει βοήθεια στις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομικής τους θέσης – που προσφέρει νέα χρηματοδοτικά προγράμματα με προνομιακούς όρους, όπου το 60% της χρηματοδότησης παρέχεται από την Εθνική Τράπεζα και το υπόλοιπο 40% παρέχεται άτοκα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Αναλυτικά τα προγράμματα συγχρηματοδότησης

Δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης: Μπορείτε να αποκτήσετε δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης για να αναπτύξετε τις ψηφιακές υποδομές της επιχείρησής σας, όπως εξοπλισμός, λογισμικό, διαδίκτυο, ευρυζωνικές συνδέσεις, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, δορυφορικές τεχνολογίες, εφαρμογές, ιστότοποι, υπηρεσίες cloud και άλλα. Το δάνειο μπορεί να κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ και να έχει διάρκεια από 2 έως και 10 χρόνια, με δυνατότητα αναβολής πληρωμών για έως και 24 μήνες. Η συγκεκριμένη χρηματοδοτική λύση σας επιτρέπει να εκσυγχρονίσετε την επιχείρησή σας με ψηφιακές τεχνολογίες, με ψηφιακή εκπαίδευση των υπαλλήλων και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για ανάλυση σημαντικών δεδομένων και μελέτη επένδυσης.

Πράσινα συγχρηματοδοτούμενα δάνεια: Για επενδύσεις μέσω μίας ή περισσότερων δράσεων που περιλαμβάνονται στα 3 υποπρογράμματα:

Υποπρόγραμμα 1 – Δάνεια πράσινης κινητικότητας (Green mobility loans): με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών επαναφόρτισης και ανεφοδιασμού οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων, στην  αναβάθμιση/επέκταση υφιστάμενων σταθμών ενέργειας σε σταθμούς φόρτισης μέσων μεταφοράς χαμηλών ή μηδενικών ρύπων και στη δημιουργία τοπικών μονάδων παραγωγής ή αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ, για τους σκοπούς λειτουργίας της υποδομής επαναφόρτισης.

Υποπρόγραμμα 2 – Δάνεια ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων (Loans for energy upgrade): για την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων με σκοπό την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης επαγγελματικών κτιρίων (βιομηχανικού, βιοτεχνικού, εμπορικού ή άλλου αποκλειστικά επαγγελματικού σκοπού).

Υποπρόγραμμα 3 – Δάνεια για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Green Renewable Energy) για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, η οποία αφορά πάντα νέες εγκαταστάσεις, ώστε να προβούν οι ΜμΕ στην αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού, στη διαμόρφωση του χώρου, στην παραγωγή, αποθήκευση, διανομή και μετάδοση της παραγόμενης ενέργειας, που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, γεωθερμική ενέργεια.

Για τις επενδύσεις αυτές μπορείτε να χρηματοδοτηθείτε με ποσό από €80 χιλ. έως €8 εκατ., για διάρκεια 2 έως 10 χρόνια, με περίοδο χάριτος έως 24 μήνες.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι το επιτόκιο για όλα τα προγράμματα και για το τμήμα του δανείου της Τράπεζας μπορεί να είναι κυμαινόμενο με βάση το Euribor 3 μηνών συν περιθώριο ή σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου (επιβαρύνεται επιπλέον με εισφορά του Ν. 128/75). Ακόμη, για τα πρώτα δύο χρόνια του δανείου, υπάρχει επιδότηση επιτοκίου που μειώνει το επιτόκιο για το μέρος του δανείου που παρέχεται από την Τράπεζα κατά 3%.

πιν

Πώς θα αποκτήσετε τα νέα προγράμματα

Η διαδικασία για να αποκτήσετε τα νέα προγράμματα είναι πολύ απλή, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα: Καταρχάς, υποβάλλετε μια αίτηση στην πλατφόρμα HDB-KYC, επιλέγοντας την Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότησή σας. Ύστερα, υποβάλλετε ένα αίτημα στην πλατφόρμα ΠΣΚΕ, επιλέγοντας και πάλι την Εθνική Τράπεζα και τέλος, θα πρέπει να υποβάλλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά σας σε ένα κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Για να συζητήσετε τις λύσεις που ταιριάζουν στα επιχειρηματικά σας σχέδια, μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας online εδώ με την Εθνική Τράπεζα και να συνομιλήσετε με τον υπεύθυνο Relationship Manager, ο οποίος θα σας προτείνει λύσεις που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα προγράμματα χρηματοδοτήσεων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

πιν

Related posts

ΕΤΕ: Κατέβασε – προσωρινά – ταχύτητα ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης

banks

Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στο νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ)

banks

Τους συνεπείς πελάτες στεγαστικών δανείων ανταμείβει η Εθνική Τράπεζα

banks

Το χρονοδιάγραμμα για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική

banks

Εθνική Τράπεζα: Στηρίζει ιδιώτες και επιχειρήσεις

banks

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας – Οι νέες τιμές-στόχοι

banks