24.9 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Ρ. Ράντεφ: Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι η απόδειξη ότι η Βουλγαρία μπορεί να αναπτυχθεί σε έναν κρίσιμο κλάδο για την ΕΕ

“Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η Βουλγαρία μπορεί να αναπτυχθεί ταχύτατα σε έναν κλάδο ο οποίος καθορίζει το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου”, δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ στα εγκαίνια ενός φόρουμ στη Σόφια.

Στο πλαίσιο αυτού του φόρουμ, ο Ράντεφ συναντήθηκε με εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας και φορέων του κλάδου.

“Αποδείξατε ότι μέσα σε μια δεκαετία φτάσαμε στα σημερινά επίπεδα ποσοστού 11% του ΑΕΠ, 75.000 θέσεις εργασίας και πολύ μεγάλα έσοδα. Αυτό δείχνει μια μεγάλη ισχύ: βιομηχανική, επιστημονική, τεχνολογική…”, τόνισε ο Βούλγαρος πρόεδρος.

“Στην Ευρώπη υπάρχουν διαδικασίες μεγάλης κλίμακας για τον μετασχηματισμό του τομέα των μεταφορών, η ηλεκτροκίνηση, η ανάπτυξη νέων καθαρών τεχνολογιών που θα καθιερωθούν στην αγορά πολύ σύντομα”, συμπλήρωσε. Όπως είπε, η Βουλγαρία έχει τη μεγάλη ευκαιρία, τις βάσεις και τις δυνατότητες να γίνει αναπόσπαστο μέρος αυτών των διαδικασιών.

“Η Βουλγαρία κατέχει την έκτη θέση στην ΕΕ όσον αφορά την παραγωγή, την εξόρυξη και την επεξεργασία χαλκού και μολύβδου, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ηλεκτροκίνηση”, δήλωσε ο Ράντεφ.

Παράλληλα ανέφερε ότι σχεδόν για όλα τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα υπάρχουν ανταλλακτικά, εξαρτήματα, λογισμικό, που κατασκευάζονται στη Βουλγαρία, λέγοντας πως είναι εφικτός στόχος η χώρα του να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην αυτοκινητοβιομηχανία στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Ρωσία: Οι αρχές κήρυξαν “ανεπιθύμητη” την ερευνητική ομάδα Conflict Intelligence Team

banks

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Μπλίνκεν θα παραστεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

banks

“Να τους σκοτώνετε όλους”: Ο επικεφαλής της Wagner ζήτησε από τους άνδρες του να μην κρατούν πια αιχμαλώτους στην Ουκρανία

banks

Μακρόν: “Αν η κατάσταση επιδεινωθεί στην Ουκρανία, θα είμαστε έτοιμοι για να μην κερδίσει ποτέ η Ρωσία”

banks

ΕΕ: Η Ιταλία ζητά να αναβληθεί για τέσσερις μήνες η κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τον μηχανισμό διάσωσης

banks

Καζακστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Αλμάτι

banks