23.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Νίγηρας: ΗΠΑ και Γαλλία καταδικάζουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία καταδίκασαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Νίγηρα.

Από την Ουάσινγκτον, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν “προέτρεψε” τα μέλη της προεδρικής φρουράς του Νίγηρα να αφήσουν ελεύθερο τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ και “να αποφύγουν τη βία”. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα αυτή ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών που ζουν εκεί.

Η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αν-Κλερ Λεζάντρ είπε από την πλευρά της ότι το Παρίσι παρακολουθεί την κατάσταση και “καταδικάζει τις απόπειρες κατάληψης της εξουσίας διά της βίας”.

Η Γαλλία συντάσσεται με την έκκληση της Αφρικανικής Ένωσης για την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών στον Νίγηρα, πρόσθεσε. Στην αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία του Παρισιού προς τους περίπου 1.200 Γάλλους που ζουν στον Νίγηρα αναφέρεται ότι θα πρέπει να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα.

Περίπου 1.000-1.500 Γάλλοι στρατιώτες σταθμεύουν στη Νιαμέι και έχουν στη διάθεσή τους μαχητικά αεροσκάφη, δρόνους και ελικόπτερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Η Παγκόσμια Τράπεζα σύμβουλος της Βουλγαρίας για την ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας

banks

Στόχος των Χούθι ένα ακόμα πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Αγωγή 550 εκατ. ευρώ κατά της Meta (Facebook) από 28 ισπανικά ΜΜΕ για αθέμιτο διαφημιστικό ανταγωνισμό

banks

Ζελένσκι: Ευχαριστώ στρατιώτες για κάθε μέτρο απελευθερωμένο από το ρωσικό κακό

banks

Κίνα: Θα καταβάλουμε συγκεκριμένες προσπάθειες για την πολιτική λύση της κρίσης στην Ουκρανία

banks

Ταϊβάν: Ο εκλεγμένος πρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε χαιρετίζει “ένα νέο κεφάλαιο στη δημοκρατία μας”

banks