17.3 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Σαμ Μπανκμαν Φριντ: Τρεις ώρες χρειάστηκαν οι ένορκοι να… τον στείλουν φυλακή

Στη δίκη του ‘Βασιλιά των Crypto” Σαμ Μπανκμαν Φριντ οι εισαγγελείς κέρδισαν γρήγορα χωρίς να προσπαθήσουν πολύ. 

Οι ένορκοι χρειάστηκαν μόνο περίπου τρεις ώρες συζητήσεων για να κρίνουν τον ιδρυτή του FTX ένοχο για επτά ποινικά αδικήματα, που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Τόσο η εισαγγελία όσο και η υπεράσπιση συμφώνησαν ότι χάθηκαν 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρήματα πελατών που βρίσκονταν στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης της FTX, με μερικά από αυτά να προορίζονται για πληρωμές για ακίνητα, ανάκληση δανείων, επιχειρηματικές επενδύσεις και πολιτικές δωρεές.

Το βασικό ερώτημα για τους ενόρκους ήταν η πρόθεση. Ο Μπανκμαν Φριντ διέπραξε εν γνώσει του απάτη κατευθύνοντας αυτές τις πληρωμές με μετρητά πελατών FTX ή απλώς έκανε κάποια λάθη στην πορεία;

Η συνέντευξη που τον “έκαψε”

Ο Βασιλιάς των Crypto τρεις εβδομάδες μετά την κατάρρευση του FTX συνέχιζε να μιλά δημόσια στον δημοσιογράφο Άντριου Ρος Σόρκιν στη σύνοδο κορυφής DealBook των New York Times. “Τι σου λένε οι δικηγόροι σου αυτή τη στιγμή;” ρώτησε ο Σόρκιν. “Υποδηλώνουν ότι είναι καλή ιδέα για να μιλήσετε; 

“Όχι, δεν είναι πολύ”, απάντησε ο Φριντ. “Η κλασική συμβουλή – μην πεις τίποτα, φύγε σε μια τρύπα. Και δεν είμαι αυτός. Δεν είναι αυτό που θέλω να είμαι”.

Αυτή η συνέντευξη, μαζί με άλλες, επανήλθε για να τον στοιχειώσει. Ηχητικά και βίντεο κλιπ και αποσπάσματα ειδήσεων, από πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αποτυχία του FTX, έδωσαν στην εισαγγελία ένα βουνό αποδεικτικών στοιχείων. 

Παρουσιάζοντας αυτές τις δηλώσεις στην κριτική επιτροπή, η εισαγγελία κατέστησε σαφές ότι ο Μπανκμαν Φριντ γνώριζε ότι έλεγε ψέματα.

Related posts

ΗΠΑ: Πιθανή η αθέτηση υποχρεώσεων ακόμα και από 1η Ιουνίου, προειδοποιεί το ΥΠΟΙΚ

banks

Ιδιωτικά φορτηγά εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου

banks

Βιλερουά (ΕΚΤ): Η επόμενη κίνηση θα πρέπει να είναι μείωση των επιτοκίων

banks

Η ανταρσία του Πριγκόζιν εξέθεσε τον Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία τον μετατρέπει σε έναν “γυμνό βασιλιά”

banks

Ιράκ: Επίθεση με drone στην αεροπορική βάση Χαρίρ, που φιλοξενεί μεταξύ άλλων δυνάμεις των ΗΠΑ

banks

Χιλή: Έξι πρώην στρατιωτικοί καταδικάζονται για τη δολοφονία ισπανού διπλωμάτη την περίοδο της δικτατορίας

banks