26.9 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει πληθωρισμού και Fed

Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει πληθωρισμού και Fed

Ανεπαίσθητες μεταβολές καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας (11/12), ξεκινώντας μία γεμάτη από σημαντικά γεγονότα εβδομάδα. Μεταξύ άλλων, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) συνεδριάζει και θα ανακοινώσει την τελευταία απόφαση για τα επιτόκια εντός του 2023. Προηγούνται χρονικά τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι επενδυτές περιμένουν ορισμένα κρίσιμα μηνύματα σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed το 2024. Πιο συγκεκριμένα, ευελπιστούν ότι θα δοθούν ορισμένα σημάδια για κατά το δυνατόν νωρίτερες μειώσεις επιτοκίων.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,16% στις 36.306,93 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει οριακά 0,03% στις 4.605,63 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,25% στις 14.367,28 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο S&P 500 και ο Nasdaq προέρχονται από έξι διαδοχικές εβδομάδες κερδών.

Η μετοχή της Macy σημειώνει σήμερα ράλι 16% μετά την είδηση ότι έλαβε προσφορά εξαγοράς έναντι 5,8 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Apple και η Nvidia, υποχωρούν κατά 1,3% και 1,6%, αντίστοιχα, ασκώντας πίεση στον Nasdaq. Η Meta Platforms διολισθαίνει σχεδόν 3%.

Στο πεδίο των επιτοκίων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 5,25% με 5,50%. Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευσή του για μείωση του πληθωρισμού στη συνέντευξη Τύπου, που ακολουθεί παραδοσιακά των ανακοινώσεων. Το εργαλείο FedWatch του CME Group δείχνει ότι οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 45% πως η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες τον Μάρτιο του 2024.

Στα μάκρο που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί την Τρίτη, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την Τετάρτη.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #τιμές_καταναλωτή #FEDERAL_RESERVE #επιτόκια

Related posts

Ο χειρότερος μήνας εντός του 2023 για τον Nasdaq

banks

Η Fitch κλυδωνίζει τις κινεζικές μετοχές – «Απογειώθηκε» η Alibaba

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιστροφή στα κέρδη μετά το πτωτικό διήμερο

banks

Επιφυλακτική η Wall Street ενόψει της απόφασης της Fed

banks

Τραπεζικό ράλι στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

banks

Η Wall Street… παρασέρνει τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks