27.1 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

Στάση αναμονής στη Wall Street-Στο επίκεντρο Fed και Big Tech

Στάση αναμονής στη Wall Street-Στο επίκεντρο Fed και Big Tech

Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα (26/7) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα κέρδη τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft και η Alphabet.

Παράλληλα, η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά περιμένει να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από πλευράς Fed, με τις επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται απόψε. Σύμφωνα με αναλυτές, η νέα αύξηση θα μπορούσε να ωθήσει το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 35.434,57 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,13% στις 4.561,38 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,02% στις 14.143,52 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο Dow Jones προέρχεται από ένα εντυπωσιακό σερί 12 ανοδικών συνεδριάσεων, που ανάλογό του έχει να επιτευχθεί από τον Φεβρουάριο του 2017.

Η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, ενισχύεται σήμερα περισσότερο από 5%, καθώς η αύξηση των εσόδων στο cloud βοήθησε την εταιρεία να ολοκληρώσει ένα β’ τρίμηνο καλύτερο από το αναμενόμενο. Από την άλλη πλευρά, η Microsoft υποχωρεί περισσότερο από 3% καθώς ανέφερε επιβράδυνση στην αύξηση των εσόδων της στο cloud.

Εκτός των Big Tech, η Snap διολισθαίνει 19% αφού έδωσε αδύναμο guidance για την απόδοση του τρέχοντος τριμήνου. Αντίθετα, η Boeing κερδίζει περισσότερο από 4% καθώς έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για άνοδο στις παραδόσεις εμπορικών αεροσκαφών.

Πέρα από την απόφαση για τα επιτόκια, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις τελευταίες εταιρικές ανακοινώσεις για τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους. Τα κέρδη της Meta, της Chipotle και της Mattel προβλέπεται ότι θα μειωθούν, με τις ανακοινώσεις να γίνονται μετά το σημερινό κλείσιμο της Wall Street.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση 2,5% κατέγραψαν τον Ιούνιο οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σε σχέση με τον Μάιο στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 697.000 από 715.000. Η μέτρηση του Μαΐου αναθεωρήθηκε χαμηλότερα από τις 763.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στις 725.000 κατοικίες. Ποσοστιαία, σημειώθηκε μηνιαία πτώση 8% έναντι ανόδου 6,6% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια συρρίκνωση της τάξης του 5%. Η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στις 415.400 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 4%.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • νεόδμητες κατοικίες
  • FEDERAL RESERVE
  • επιτόκια
  • Dow Jones
  • Alphabet
  • Microsoft

    Related posts

    Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές μετά τα στοιχεία του PMI

    banks

    Νέο ρεκόρ ο Nikkei- Πτώση 2% στο Χονγκ Κονγκ

    banks

    «Απογειώθηκε» πάνω από τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones

    banks

    Ευρωαγορές: Με κέρδη ξεκινά ο Οκτώβριος-Στα νέα μάκρο το «βλέμμα»

    banks

    Ήπια πτώση στις ασιατικές αγορές την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου

    banks

    Στη σκιά Fed και τραπεζών η Wall Street

    banks