20.6 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

Στόχος επιθέσεων με drones τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία

Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία κατέρριψαν δύο επιτιθέμενα drones, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιοι ελαφροί τραυματισμοί, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Πέμπτη, με την Ουάσινγκτον να βρίσκεται σε επιφυλακή για δραστηριότητα ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν, εν μέσω της έντασης που κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή, με φόντο τη σύρραξη Ισραήλ – Χαμάς. 

Αξιωματούχοι που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Reuters, ανέφεραν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη βάση Αλ Τανφ, κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και την Ιορδανία.

Οι αξιωματούχοι δεν ανέφεραν ποιος ήταν πίσω από την επίθεση.

Η τηλεόραση Al Mayadeen TV του Λιβάνου, που πρόσκειται στο Ιράν, μετέδωσε την Πέμπτη ότι δύο στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία δέχθηκαν επίθεση.

Το Al Mayadeen ανέφερε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη βάση Al-Tanf και επίθεση με πύραυλο στη βάση Conoco στην ύπαιθρο της βόρειας περιοχής Deir al-Zor. Δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ έγιναν στόχος την Τετάρτη δύο ξεχωριστών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τη μία να προκαλεί ελαφρούς τραυματισμούς σε μικρό αριθμό στρατιωτών, παρόλο που ο αμερικανικός στρατός κατάφερε να αναχαιτίσει το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Related posts

Βουλγαρία: Εγκρίθηκε σχέδιο συμφωνίας με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας – Τι προβλέπει

banks

“Ακλόνητη” υποστήριξη προς το Ισραήλ, αλλά και πάση θυσία αποφυγή μιας σύρραξης με το Ιράν, το δίλημμα του Μπάιντεν

banks

Σύντομη συνάντηση Ν. Δένδια με τον Ερντογάν, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

banks

Powell: Η Fed προχωρά προσεκτικά, ανοικτό το ενδεχόμενο νέας αύξησης επιτοκίων

banks

Σεισμός στο Μαρόκο: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες – 2.862 οι νεκροί, πάνω από 2.500 τραυματίες

banks

Η Deutsche Bank εντείνει τις προσπάθειες εξόδου από τη Ρωσία – και στο πεδίο της IT

banks