21.8 C
Athens
May 20, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο κατά της Δημοκρατίας τυχόν αποφυλάκιση Κασιδιάρη

Το ενδεχόμενο της υπό όρους αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη, σχολιάζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον καταδικασθέντα πρώην χρυσαυγίτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αυλωνίτης, «η περίπτωση αποδοχής της αίτησης του Ηλία Κασιδιάρη για υφ’ όρον απόλυση του από την φυλακή, θα αποτελέσει σκάνδαλο κατά της Δημοκρατίας».

Και επισημαίνει ότι «μπορεί να πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις, όμως δεν πληρούται η πιο βασική προϋπόθεση: η καλυτέρευση της διαγωγής του. Και συγκεκριμένα της πολιτικής διαγωγής του».

«Εξαπάτησε και συνεχίζει να εξαπατά το εκλογικό σώμα»

Εξάλλου, υπενθυμίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «προσφάτως, ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει με απόφασή του ότι ο ίδιος ο Κασιδιάρης ουσιαστικά καθοδηγούσε το κόμμα ‘Σπαρτιάτες’. Δηλαδή εξαπάτησε το εκλογικό σώμα. Και συνεχίζει να εξαπατά το εκλογικό σώμα».

«Ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα συμπέρανε ότι η αποδοχή της αίτησης θα γινόταν ενόψει ευρωεκλογών, προς όφελος του κυβερνητικού κόμματος. Σε αυτό είμαι απόλυτος», σημειώνει καταληκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, τον οποίο έκρινε ο Άρειος Πάγος ως «πραγματικό αρχηγό» του κόμματος «Σπαρτιάτες» υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 26 Απριλίου.

Ο καταδικασμένος σε 13 έτη κάθειρξης «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής κατέθεσε το σχετικό αίτημα στις φυλακές Δομοκού, με τη διοίκηση των φυλακών να είναι αυτή που θα διαβιβάσει το αίτημα στον εισαγγελέα Λαμίας.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί – έπειτα από την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα – από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Related posts

Νέο Πολιτιστικό Κέντρο στον Κάλαμο

banks

Αίγυπτος: Μέμφεται τον Ερντογάν για Αμμόχωστο και Κυπριακό

banks

Αποκαταστάθηκε η βλάβη και έχουν πάλι νερό οικισμοί στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

banks1

ΣΥΡΙΖΑ για 25η Μαρτίου: Παραμένει ζώσα η διεκδίκηση για δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία

banks1

ΥΠΑΙΘ – Το υπουργείο έχει διορθώσει με νόμο το θέμα σχετικά με την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά – Η απόφαση του ΣτΕ

banks

Δ.Βερβεσός: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, προσφεύγουμε στο ΣτΕ

banks