16.1 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Τατάρ: Δεν σημαίνει αναγνώριση το άνοιγμα ρωσικού γραφείου – Εχουν ήδη οι ΗΠΑ και η Βρετανία

Το άνοιγμα ρωσικού γραφείου στα κατεχόμενα δεν σημαίνει αναγνώριση, δηλώνει ο Ερσίν Τατάρ, και διευκρινίζει ότι ήδη υπάρχει αντίστοιχο της Βρετανίας αλλά και των ΗΠΑ, όπως προσθέτει ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Δεν έλαβαν αίτημα για άνοιγμα προξενείου της Ρωσίας στα κατεχόμενα δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι αν ανοίξει το γραφείο θα είναι καλό, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία μας αναγνωρίζει».

Εχει και η Βρετανία

Σε δηλώσεις του στην τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Μπουγκιούν Κίπρις ο κ. Τατάρ κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση που μεταδόθηκε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Είπε ότι υπήρξαν ενέργειες για το άνοιγμα ενός γραφείου στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι γραφείο έχει και η Βρετανία. Και πρόσθεσε:

«Το ν’ ανοίξει και η Ρωσία δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Εχει πολλούς Ρώσους εδώ, είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένα γραφείο για να διεκπεραιώνονται ορισμένες εργασίες. Αν ανοίξει θα ‘ναι καλό».

Η Γκιουντέμ Κίπρις ζήτησε δήλωση και από τον «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου για δημοσιεύματα σε τουρκικά ΜΜΕ πως η Ρωσία θ’ αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.

Οπως οι ΗΠΑ

Διέψευσε κάτι τέτοιο λέγοντας ότι εδώ και καιρό οι Ρώσοι ήθελαν ν’ ανοίξουν γραφείο στα κατεχόμενα και είχαν γίνει ορισμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Το ν’ ανοίξεις όμως προξενείο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Κάτι τέτοιο δεν τίθεται. Η επιθυμία τους είναι ένα γραφείο, όπως αυτό που έχουν οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Το προξενείο ή η αναγνώριση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Ελληνοτουρκικά: «Πόλεμος γιοκ», «διάλογος γιοκ»… έρχονται εκλογές

banks1

Ανακαινίζεται ολοκληρωτικά το Δημοτικό Στάδιο Καλλονής

banks

Ερευνα στα κατεχόμενα – Αποτυχημένοι ο Τατάρ και η «κυβέρνησή» του

banks

Η Τουρκία κλείνει μέτωπα και ισχυροποιείται

banks1

Κραδασμοί στη ΝΔ για το «χρίσμα» στην Αττική – Ο Πατούλης, ο Χαρδαλιάς και η διαχείριση νέας κρίσης

banks

Τη «Βίβλο Προσβασιμότητας» ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων

banks