21.4 C
Athens
May 21, 2024
Image default
WORLD

Υποχωρεί η μετοχή της Ping An – Η κινεζική κυβέρνηση τής ζήτησε να διασώσει την Country Garden

Η μετοχή της κινεζικής εταιρείας Ping An Insurance Group, εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έφτασε να υποχωρεί την Τετάρτη κατά περισσότερο από 4% την Τετάρτη, αφότου το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από την εταιρεία να αποκτήσει μερίδιο βασικού μετόχου στην ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη το τελευταίο διάστημα εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Country Garden.

Η μετοχή της Ping An υποχωρούσε αργότερα κατά 1,35% στο μέσον της συνεδρίασης, μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ του Reuters.

Οι κινεζικές αρχές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ζήτησαν από την Ping An να αναλάβει ελέγχον μερίδιο στην Country Garden, όπως ανέφεραν τέσσερις πηγές με γνώση του σχεδίου.

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Λι Κιανγκ, έδωσε εντολή στην τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, όπου εδρεύουν και οι δύο εταιρείες, να βοηθήσει στη διευθέτηση της διάσωσης του Country Garden από την Ping An, είπαν δύο από τις πηγές που έχουν άμεση γνώση  του θέματος.

Εκπρόσωπος του Ping An είπε ότι η εταιρεία δεν είχε προσεγγιστεί από την κυβέρνηση και διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters.

Η Ping An “δεν έχει λάβει αίτημα από την κυβέρνηση να εξαγοράσει την Country Garden. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Είναι αναληθές”, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η ασφαλιστική εταιρεία, η οποία ανταγωνίζεται με την China Life για τον τίτλο του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου της χώρας με βάση την κεφαλαοποίησή τους, αρνήθηκε να θέσει τον ιδρυτή και πρόεδρό της, Ma Mingzhe, διαθέσιμο για συνέντευξη. Ο Μα, ο οποίος χρησιμοποιεί επίσης το αγγλικό όνομα Peter, δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού που εστάλη μέσω email από το Reuters.

Το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας και η τοπική κυβέρνηση της Γκουανγκντόνγκ δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό. Η Country Garden αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Related posts

Γερμανία-Ifo: Βελτίωση των προσδοκιών για τις εξαγωγές τον Νοέμβριο

banks

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας είναι μια ακόμη έκκληση για δράση

banks

ΗΠΑ: Κατά 16.000 μειώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

banks

Τυνησία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

banks

Ρωσικές παραστρατιωτικές ομάδες στην Ουκρανία

banks

Η Ουκρανία απορρίπτει τη μεσολάβηση του “φιλορώσου” πάπα Φραγκίσκου

banks