16.5 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

«Φρέσκαρε» το υψηλό 34ετίας ο Nikkei-Κλειστές οι περισσότερες ασιατικές αγορές

«Φρέσκαρε» το υψηλό 34ετίας ο Nikkei-Κλειστές οι περισσότερες ασιατικές αγορές

Σε νέο υψηλό 34 ετών έκλεισε την Παρασκευή (9/2) ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ενόσω οι περισσότερες αγορές στην Ασία ήταν είτε πλήρως είτε μερικώς κλειστές για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Ο Nikkei 225 ξεπέρασε το όριο των 37.000 μονάδων για πρώτη φορά εδώ και 34 χρόνια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά αντιστάθμισε τα κέρδη για να τερματίσει 0,09% υψηλότερα στις 36.897,42 μονάδες, που αποτελούν ωστόσο νέο ρεκόρ.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda φέρεται να είπε σήμερα ότι οι ήπιες νομισματικές συνθήκες θα παραμείνουν σε ισχύ ακόμη και αν η BOJ καταργήσει την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων. Παράλληλα, το γεν συνέχισε να χάνει έδαφος μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι δεν περιμένει επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο δείκτης S&P/ASX200 της Αυστραλίας έκλεισε με άνοδο 0,05% στις 7.642,80 μονάδες, διευρύνοντας το σερί του για τρίτη διαδοχική μέρα. Ωστόσο, στην εβδομάδα σημείωσε πτώση 0,7%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng, που ολοκλήρωσε νωρίτερα τη συνεδρίαση, υποχώρησε κατά 0,8% στις 15.746,58 μονάδες, λόγω της πτώσης κυρίως των τεχνολογικών μετοχών. Για την εβδομάδα, ο δείκτης έκλεισε υψηλότερα κατά 1,3%.

Τα χρηματιστήρια της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν παρέμειναν κλειστά, ενώ η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ πραγματοποίησαν μισές συνεδριάσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές κινεζικών οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV) διατήρησαν την δυναμική τάση της αύξησης τους τον προηγούμενο μήνα, με εξαγωγές 95.000 μονάδων και ετήσια αύξηση 27,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ένωση China Passenger Car Association (CPCA).

Οι εξαγωγές των οχημάτων τεχνολογίας NEV αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 26,8% επί του συνόλου των εξαγωγών επιβατικών οχημάτων από την Κίνα, τον Ιανουάριο του 2024, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Σε πτώση οι ασιατικές αγορές-Οι ειδήσεις που βάρυναν το κλίμα

banks

Siegel: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν αποτελεί «φούσκα»

banks

Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα επιτόκια

banks

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα ομόλογα

banks

Μία «ανάσα» μακριά από το ιστορικό υψηλό του ο Nikkei

banks

Συνεχίστηκε η άνοδος στις Ευρωαγορές χάρη στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

banks