20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Χούτι: Έχουμε επιτεθεί στο Ισραήλ τρεις φορές – Θα ακολουθήσουν κι άλλες

Υπάρχει βία σε ολόκληρη την περιοχή – στη Λωρίδα της Γάζας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και αλλού. Αλλά οι Χούτι στην Υεμένη – εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ισραήλ – επιβεβαιώνουν ότι έχουν ήδη εκτοξεύσει έναν “μεγάλο αριθμό” βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς το Ισραήλ.

Νωρίτερα, ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ την Τρίτη μετά από “εισβολή εχθρικού αεροσκάφους”, την οποία κατέρριψε το Ισραήλ πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Γιάχια Σαρί, δήλωσε σε τηλεοπτική εμφάνιση ότι είναι η τρίτη τους επιχείρηση με στόχο το Ισραήλ – και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Οι δυνάμεις των Χούτι “θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ειδικές επιχειρήσεις μέχρι να λήξει η ισραηλινή επιθετικότητα”, είπε ο Σαρί.

“Εμείς, από αίσθημα θρησκευτικής, ηθικής, ανθρωπιστικής και εθνικής ευθύνης, και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα του λαού μας της Υεμένης και στα αιτήματα των ελεύθερων λαών, και για να παράσχουμε ανακούφιση στον καταπιεσμένο λαό μας στη Γάζα, θεωρήσαμε απαραίτητο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης να εκτελέσουν το καθήκον τους, στηριζόμενες στον Θεό και στη νίκη επί της ιστορικής καταπίεσης του αγαπητού παλαιστινιακού λαού”, είπε ο Σαρί.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα ανταρτών της Υεμένης ότι έστειλε drones που προκάλεσαν εκρήξεις σε δύο αιγυπτιακές πόλεις – λέγοντας ότι είχαν σκοπό να χτυπήσουν το Ισραήλ.

Related posts

Meta, Microsoft, X και Match “συμμαχούν” με την Epic Games κόντρα στην Apple

banks

ΕΕ: Η Ομάδα των Πρασίνων ανακοίνωσε ότι “απορρίπτει την απάνθρωπη συμφωνία του Συμβουλίου για το άσυλο”

banks

Το Αζερμπαϊτζάν καλεί την Αρμενία για ειρηνευτικές συνομιλίες

banks

Uber: Απροσδόκητο πέρασμα σε κερδοφορία με ρεκόρ επιβατών στο τρίμηνο

banks

G7: Ο Ζελένσκι προσκάλεσε τον Μόντι να ενταχθεί στην ουκρανική φόρμουλα ειρήνης

banks

Κίνα: Ετήσια αύξηση 1,2% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο των κινεζικών αγροτικών προϊόντων στο 10μηνο

banks