23.1 C
Athens
May 21, 2024
Image default
WORLD

Ρώσος υπουργός Ενέργειας: Η απαγόρευση των εξαγωγών καυσίμων δεν θα αρθεί σύντομα

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ δήλωσε σήμερα ότι η απαγόρευση των εξαγωγών καυσίμων δεν θα αρθεί σύντομα και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να σταθεροποιηθεί η εγχώρια αγορά, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Σουλγκίνοφ δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσαν να ληφθούν ορισμένα πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων καυσίμων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

“Θα πω ένα πράγμα, οι προσδοκίες για μια γρήγορη άρση της απαγόρευσης εξαγωγής καυσίμων είναι μάταιες, το μέτρο θα διαρκέσει όσο χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί η προσφορά καυσίμων και οι τιμές”, ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το TASS.

Η κυβέρνηση εισήγαγε την περασμένη εβδομάδα μια προσωρινή απαγόρευση των εξαγωγών βενζίνης και ντίζελ προς όλες τις χώρες πέραν των τεσσάρων πρώην σοβιετικών κρατών για να προσπαθήσει να ανακόψει την αύξηση των εγχώριων τιμών των καυσίμων και να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις καυσίμων.

Αναλυτές έχουν προβλέψει ότι οι περιορισμοί θα διαρκέσουν για λίγες εβδομάδες κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής της Ρωσίας, όταν η ζήτηση καυσίμων αυξάνεται.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την Τετάρτη την κυβέρνησή του να διασφαλίσει τη σταθεροποίηση των λιανικών τιμών των καυσίμων και ζήτησε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την εξισορρόπηση της εγχώριας αγοράς μετά την επιβολή της απαγόρευσης των εξαγωγών βενζίνης και ντίζελ.

Related posts

Συρία: Πένθος και επαγρύπνηση στη Δαμασκό για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου, χαρά στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές

banks

Ο ΥΠΕΞ της Ιορδανίας προειδοποιεί: Πάμε για περιφερειακό πόλεμο αν το Ισραήλ δεν σταματήσει την επίθεσή του

banks

Νέα θητεία Στόλτενμπεργκ – Παραμένει γ.γ. του NATO μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2024

banks

Το Καζακστάν απαγορεύει την εξαγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς τη Ρωσία

banks

Πρόεδρος του Γερμανικού Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου: Ο Ερντογάν δεν είναι εταίρος για το Βερολίνο

banks

Σύμβουλος Νετανιάχου: “Το Ισραήλ δεν έλαβε συγκεκριμένη ειδοποίηση για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου”

banks