23.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Κίεβο: “Ανούσιες” οι απαιτήσεις της Μόσχας για παράδοση του επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας

Η ουκρανική υπηρεσία Ασφαλείας SBU απέρριψε ως “ανούσια” την απαίτηση της Ρωσίας να παραδώσει άτομα που η τελευταία κατηγορεί για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία και είπε ότι η Μόσχα “ξέχασε” ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αυτός για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

“Οι δηλώσεις περί τρομοκρατίας ακούγονται ιδιαίτερα κυνικές όταν προέρχονται από ένα κράτος που είναι το ίδιο τρομοκρατικό”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η SBU, αναφερόμενη στα αιτήματα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. “Συνεπώς, οποιαδήποτε ό,τι πει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είναι άνευ ουσίας”.

Λίγο νωρίτερα η Ρωσία απαίτησε από την Ουκρανία να παραδώσει όλα τα άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράχθηκαν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας Ασφαλείας SBU της χώρας.

“Η Ρωσία παρέδωσε στις ουκρανικές αρχές τα αιτήματά της…. για άμεση σύλληψη και έκδοση όλων όσων συνδέονται με τις εν λόγω τρομοκρατικές ενέργειες”, ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, απαριθμώντας βίαια περιστατικά στη χώρα.

Related posts

ΗΠΑ: Υποτονική η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα και τον Νοέμβριο

banks

Λευκός Οίκος: Μπορεί και σήμερα συμφωνία για το χρέος ΗΠΑ αλλά ενδέχεται οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και το σαββατοκύριακο

banks

Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους

banks

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία υποχώρησε στο 2,6% τον Απρίλιο

banks

Ισραήλ: Ο στρατός δηλώνει ότι εξαρθρώθηκε η “στρατιωτική δομή” της Χαμάς στη βόρεια Γάζα

banks

Η Κένυα χορήγησε υπηκοότητα στους απάτριδες Πέμπα – Ζούσαν περιθωριοποιημένοι επί έναν αιώνα

banks