17.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Υποτονική η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα και τον Νοέμβριο

Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται με υποτονικό ρυθμό το Νοέμβριο, με τον κλάδο της μεταποίησης να αποτελεί και πάλι τον αδύναμο κρίκο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η S&P Global. 

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση παρέμεινε αμετάβλητος από τον Οκτώβριο στις 50,7 μονάδες το Νοέμβριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση της S&P Global.  

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 50,8 μονάδες το Νοέμβριο από 50,6 μονάδες τον Οκτώβριο. 

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών στις 49,4 μονάδες από 50,0 μονάδες τον Οκτώβριο. Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση διολίσθησε επίσης σε χαμηλό τριών μηνών στις 50,4 μονάδες από 51,2 μονάδες τον Οκτώβριο. 

“Ο ιδιωτικός τομέας παρέμεινε σε τροχιά επέκτασης το Νοέμβριο, με τις εταιρείες να δείχνουν οριακή όμως αύξηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα”, σχολίασε η Siân Jones, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. 

Related posts

“Ιστορική συμφωνία” για την προμήθεια Arrow-3 υπέγραψαν Γερμανία και Ισραήλ

banks

ΟΗΕ: Οι χώρες μέλη υιοθέτησαν την πρώτη Διεθνή Συνθήκη για την προστασία της ανοικτής θάλασσας

banks

H ΕΕ αναζητά τρόπους αντιμετώπισης της ρωσικής ανάμιξης στις ευρωεκλογές

banks

Βουλγαρία: Η κυβέρνηση ενέκρινε την κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια

banks

Χαμάς: Δέκα όμηροι θα απελευθερωθούν σήμερα από την παλαιστινιακή οργάνωση

banks

Ο Σολτς συζητά με Ισραήλ και Αίγυπτο τρόπους για παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

banks