19.8 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στην Wall Street-Σε…ρυθμό για τέταρτο μήνα κερδών ο S&P

Άνοδος στην Wall Street-Σε...ρυθμό για τέταρτο μήνα κερδών ο S&P

Οι μετοχές της Wall Street σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή (30/8), καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να κλείσουν έναν ασταθή μήνα συναλλαγών με υψηλούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα αξιολόγησαν τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Στο ταμπλό αυτή την ώρα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,30% στις 41.457 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 βρίσκεται σε θετικό έδαφος στο +0,51% και τις 5.620 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει άνοδο ύψους 0,66% φτάνοντας τις 17.632 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις πήραν την ανιούσα με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται στο 3.871% και του 2ετούς να ανεβαίνει στο 3.921%.

Ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ευθυγραμμιζόμενος με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης αυξήθηκε επίσης κατά 0,2% σε μηνιαίο επίπεδο και κατά 2,6% σε ετήσιο.

Η Fed παρακολουθεί στενά αυτή τη μέτρηση και θα μπορούσε ακόμη να επηρεάσει την απόφαση των φορέων χάραξης πολιτικής για το επιτόκιο τον Σεπτέμβριο.

Καθώς η διαπραγμάτευση του Αυγούστου ολοκληρώνεται, ο S&P 500 βρίσκεται σε ρυθμό για κέρδη σχεδόν 1,7% κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ ο Dow είναι σε καλό δρόμο για να προσθέσει 1,4%. Ο Nasdaq Composite έχει μείνει πίσω, σημειώνοντας άνοδο μόλις 0,2%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο S&P 500 βρισκόταν σε ρυθμό για τον τέταρτο συνεχόμενο κερδοφόρο μήνα του.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι δείκτες υπέστησαν ένα απότομο «ξεπούλημα» στις αρχές Αυγούστου, με τον S&P 500 να χάνει έως και 7,3% πριν ανακάμψει. Ο Dow και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες έως και 5,4% και 10,7%, αντίστοιχα, στα χαμηλά τους αυτόν τον μήνα.

#μετοχές #δείκτες #ΗΠΑ #επιτόκια

Related posts

Το πληθωριστικό άγχος έφερε τους πωλητές στη Wall Street

banks

Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street- Στο επίκεντρο ο CPI

banks

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

banks

Ευρωαγορές: Υποχώρηση για 4η ημέρα με «βαρίδι» τις ΗΠΑ

banks

«Γκαζώνει» η Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Σε ιστορικό χαμηλό η First Republic

banks