18.8 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

«Γκαζώνει» η Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

«Γκαζώνει» η Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν σήμερα (10/8) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ να λειτουργούν ως «καύσιμο» για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) σημείωσε άνοδο 3,2% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, λιγότερο από την άνοδο 3,3% που περίμεναν οι οικονομολόγοι, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον επόμενο μήνα. Εξαιρουμένων των ασταθών τιμών όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια, ο CPI αυξήθηκε 4,7% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με άνοδο 4,8% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Σε άλλα μάκρο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 248.000 την περασμένη εβδομάδα, περισσότερο από τις εκτιμήσεις για 230.000 νέες αιτήσεις. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε στο 3,98% μετά την ανακοίνωση των παραπάνω στοιχείων.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,23% στις 35.556,13 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 1,20% στις 4.521,38 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,52% στις 13.930,86 μονάδες.

Τέλος, αναφορικά με τα αποτελέσματα των εισηγμένων της Wall Street, πάνω από το 90% των εταιρειών του S&P 500 ανέφεραν μέχρι σήμερα κέρδη για το β’ τρίμηνο. Από αυτές, περίπου το 80% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς, σύμφωνα με το FactSet.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • CPI
  • επιδόματα ανεργίας
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Related posts

    Ισχυρές απώλειες για τεχνολογία και αθλητικά είδη στις ευρωαγορές

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Περιμένοντας τον πληθωρισμό

    banks

    Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

    banks

    Wall Street: Επιστροφή στα ρεκόρ για S&P και Nasdaq

    banks

    Κόντρα στην επιθετικότητα των κεντρικών τραπεζών οι ευρωαγορές

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές, με το βλέμμα στα επιτόκια

    banks