18.7 C
Athens
May 9, 2024
Image default
MARKETS

Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street- Στο επίκεντρο ο CPI

Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street- Στο επίκεντρο ο CPI

Με ήπιες μεταβολές ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (9/8) στη Wall Street, με την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά να έχει «πληγωθεί» προηγουμένως από την υποβάθμιση αρκετών περιφερειακών τραπεζών, στην οποία προέβη ο επενδυτικός οίκος Moody’s.

Πλέον οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην έκθεση για τον πληθωρισμό (CPI) που θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Για την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης πληθωρισμού αυξήθηκε 3,3% τον Ιούλιο.

Στο πεδίο των σημερινών συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 35.318,48 μονάδες, ενώ αντίθετα ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,15% στις 4.492,66 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,47% στις 13.819,44 μονάδες.

Η Penn Entertainment σημειώνει «άλμα» 14% καθώς η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των καζίνο ανακοίνωσε ότι λανσάρει ένα διαδικτυακό sportsbook με την ESPN αυτό το φθινόπωρο, που θα ονομάζεται ESPN Bet. Αντίθετα, η Roblox διολισθαίνει περισσότερο από 20% καθώς τα αποτελέσματά της ήταν κατώτερα των προσδοκιών για το δεύτερο τρίμηνο.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Moody’s
  • πληθωρισμός

    Related posts

    Επιστροφή στα θετικά πρόσημα για τη Wall Street

    banks

    Περιφερειακές τράπεζες και Fed «πληγώνουν» τη Wall Street

    banks

    Μικρή άνοδος στις ασιατικές αγορές-Στο επίκεντρο η κινεζική επιχειρηματική δραστηριότητα

    banks

    Συνεχίστηκε η… κατρακύλα στις ασιατικές αγορές μετά τα σχόλια Πάουελ

    banks

    Ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές μετοχές

    banks

    Διάλειμμα από τα ρεκόρ στη Wall Street

    banks