22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Βορίδης σε Ανδρουλάκη: Επιλέξατε συμμάχους, εκδοτικούς και οικονομικούς

Ο Μάκης Βορίδης άσκησε δριμεία κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που έχει κατατεθεί κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκης. 

«Δημιουργεί μια απορία, γιατί ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τις υποκλοπές, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τα θέματα της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για άλλα ζητήματα της πολιτικής, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για αυτό το οποίο μας μέμφεστε: για τα προσωπικά δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών, ΄΄ξυπνήσατε΄΄ Κυριακή μεσημέρι και αποφασίσατε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το δημοσίευμα μίας εφημερίδας», είπε αρχικά ο Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Βαριές κατηγορίες Βορίδη κατά Ανδρουλάκη

«Ναι, η σχέση δημιουργεί συνειρμούς: της πράξεώς σας με ό,τι εκπροσωπεί. Και είναι το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα. Μας συγχωρείτε, δεν μπορώ να πιστέψω κύριε Ανδρουλάκη ότι σας κινητοποίησε τόσο πολύ ένα ήδη απαντηθέν δημοσίευμα.

Όχι. Επιλέξατε συμμάχους – εκδοτικούς και οικονομικούς. Αυτό είναι σήμερα η πρόταση δυσπιστίας. Και γίνεται γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ισχυρή ενοχλεί και πρέπει να αποδυναμωθεί. Την απάντηση θα την πάρετε αύριο από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας», προσέθεσε ο ίδιος, απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη.

Ανδρουλάκης σε Βορίδη: Ή ξέρατε για τη «μονταζιέρα» ή κάνατε συγκάλυψη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη, είπε από το βήμα της Βουλής: «Για όλα αυτά για τα οποία μίλησε ο κ. Βορίδης – τις υποκλοπές, το έγκλημα των Τεμπών, τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου – έγινε η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι μέσα στο κείμενο. Γιατί, λοιπόν, το κείμενο κατατέθηκε πριν από μερικές ημέρες; Διότι όλα έχουν ένα όριο στη χυδαιότητα.

Και, αν νομίζετε ότι θα περάσει έτσι το γεγονός ότι το βράδυ, που θρηνούσε όλη η Ελλάδα 57 ανθρώπους που είχαν εξαϋλωθει, το ‘μακρύ χέρι’ του Μαξίμου πήρε τα ηχητικά, τα αλλοίωσε, τα χάλκευσε και τα διοχέτευσε στο Πρώτο Θέμα, δεν θα περάσει έτσι.

Μας είπατε: ΄΄Μα, αυτό είχε κριθεί΄΄. Πού είχε κριθεί; Εδώ στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Φωτήλας, βάσει αυτού του διαλόγου έθεσε ερωτήματα. Ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει αυτού τοποθετήθηκε. Ο αρμόδιος υπουργός σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε ότι η Δικαιοσύνη, οι ανακριτές, το πραγματικό ηχητικό το χρησιμοποιούν από τον Ιούλιο.

Ακούστε, εάν τα ξέρατε όλα αυτά, θέλω να μας πείτε σήμερα γιατί δεν κινηθήκατε νομικά απέναντι στο πρόσωπο που χάλκευσε και διοχέτευσε στο συγκεκριμένο μέσο κάτι που δεν είχε στα χέρια της ούτε η αστυνομία ούτε η Δικαιοσύνη. Ή το ξέρατε, λοιπόν, και έχετε παίξει παιχνίδια ή το δώσατε εσείς και πολύ απλά κάνατε για άλλη μία φορά συγκάλυψη, όπως κάνατε και στις υποκλοπές».

Related posts

Η απόφαση στο Μέτσοβο, η δράση στο Περιστέρι

banks1

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το μήνυμα του για την επίσκεψη στην Αθήνα

banks

Θεοχάρης: Από το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού υπάρχει συνεχής πτώση των κρουσμάτων

banks

Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ – Πάνω από 60.000 ψηφοφόροι, ικανοποίηση για τη διαδικασία

banks1

Ομόφυλα ζευγάρια: Στη Βουλή οι κοινωνικοί φορείς, συνεχίζει να αντιδρά η Εκκλησία

banks

Σκέρτσος: Φωτογραφία από το μέλλον αυτό που γίνεται στην Αστυπάλαια – Τι είπε για το παραλιακό μέτωπο στην Αττική

banks