Η Τουρκία και η Βόρεια Μακεδονία διατηρούν μακρά και στενή φιλία χωρίς ανοιχτά ζητήματα, και ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συνδέονται με τις ίδιες αξίες όσον αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, μέσω σχέσεων καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας.

Καλή οικονομική συνεργασία

Αυτό δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι και της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συζήτηση που είχαν στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών που συμμετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εξαιρετικά καλή οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με τους υπουργούς να δεσμεύονται σε δραστηριότητες που θα συμβάλουν στην εμβάθυνση των επιχειρηματικών και εμπορικών δεσμών.

Αποστολή οικονομικού συμβούλου

«Η Τουρκία, ως ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές της χώρας, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και σε αυτό το πλαίσιο ο Οσμάνι ενημέρωσε τον Τσαβούσογλου για την απόφαση των Σκοπίων να αποσταλεί οικονομικός σύμβουλος, ο οποίος θα εργαστεί αποκλειστικά για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, στην πρεσβεία μας στην Αγκυρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Makfax της Βόρειας Μακεδονίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της άμυνας, του πολιτισμού, του τουρισμού, αλλά και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και κάθε μορφής εξτρεμισμού.

Πηγή: Makfax, echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας