16.6 C
Athens
May 7, 2024
Image default
POLITICS

ΚΚΕ: Ο φασισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Στελέχη τους ψαρεύουν στο φασιστικό βούρκο

«Τα φασιστικά μορφώματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που επιφανή τους στελέχη προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά του φασιστικού βούρκου», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο, όπως σημείωσε, «εμπορευματοποιεί ακόμη περισσότερο το νερό και τα δάση».

«Ούτε βεβαίως μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα μορφώματα με τις διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις, που όμως αφήνουν παράθυρα σε κόμματα – κέλυφος, που υποκρύπτεται ο πραγματικός αρχηγός για να συμμετέχουν στη Βουλή», πρόσθεσε.

«Ψευτοδίλημμα της ΝΔ το ‘σταθερότητα ή αστάθεια’»

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε πως «μόνο η πάλη του λαού, του οργανωμένου κινήματος της εργατικής τάξης και της νεολαίας μπορεί να τσακίσει το φίδι του φασισμού, ένα φίδι το οποίο εκτρέφεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές και στηρίζεται από τις ίδιες τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο».

«Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»

Επίσης, προειδοποίησε ότι όλο και περισσότερο πυκνώνουν τα σύννεφα της γενίκευσης των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων και πολέμων στην περιοχή μας.

«Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», είπε, κάνοντας αναφορά στην «αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία», στο νέο κυνήγι εξοπλιστικών προγραμμάτων, στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, στη «μετατροπή όλης της χώρας σε ορμητήριο αυτών των σχεδιασμών με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

«Σήμερα αποκαλύπτει ο ‘Ριζοσπάστης ότι το σύνολο του δικτύου της χώρας μας, όλα δηλαδή τα λιμάνια τίθενται σε επιφυλακή για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν, αλλά και να διεκπεραιώσουν το μεταφορικό έργο των οπλικών συστημάτων και του πολεμικού υλικού στην Ανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, τίθενται σε 24ωρη επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες φορτοεκφόρτωσης το λιμανιών, λιμάνια, σιδηρόδρομος, βάσεις, στην υπηρεσία των Αμερικανικών, μετατρέποντας τη χώρα μας όχι μόνο σε ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων από τα αντίπαλα στρατόπεδα», όπως ανέφερε.

Νέα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Υπογράμμισε πως το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτεται η «προβιά» και άλλων κομμάτων, καθώς δεν είναι μόνο αυτά τα οποία στηρίζουν επί της ουσίας τους σχεδιασμούς των Αμερικάνων, «αλλά είναι και άλλα κόμματα, τα οποία για παράδειγμα αποδέχονται εκθέσεις, διαπιστώσεις όπως αυτές που έκανε το State Department για τη χώρα μας. Όχι γιατί βεβαίως η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Κάθε άλλο. Αλλά να καθορίζουμε ως κριτή των εξελίξεων στη χώρα μας την έκθεση του State Department…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αλήθεια θα μας μιλήσει το State Department για δημοκρατικά δικαιώματα και για κράτους δικαίου όταν έχουνε τσακίσει τα δικαιώματα των μαύρων και των ισπανόφωνων στις ΗΠΑ; Θα μας μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα, όταν βομβαρδίζουν και σκοτώνουν τον άμαχο πληθυσμό στην Παλαιστίνη στηρίζοντας το κράτος – τρομοκράτη, το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ; Τολμά να μιλάει το State Department περί δημοκρατίας και να το αναγορεύουμε ως κριτή της δημοκρατίας, της αστικής έστω δημοκρατίας όταν έχει εμπλοκή η αμερικανική κυβέρνηση διαχρονικά σε εκατοντάδες επεμβάσεις ανά τον κόσμο ανατροπής εκλεγμένων κυβερνήσεων; Και την έκθεσή του State Department. την αναγορεύουμε ως θέσφατο για τις εξελίξεις στη χώρα μας; Τόση αμερικανοδουλεία και διαπιστευτήρια στους ιμπεριαλιστές ότι εντάξει »είμαστε και εμείς καλά παιδιά» και »πρέπει να μας προσέξετε και εμάς»;», όπως είπε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, λέγοντας ότι αποτελεί «πλυντήριο στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Το κατάπτυστο αυτό ψήφισμα, το καταψήφισαν μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ενώ οι υπόλοιποι το στήριξαν δια της εκκωφαντικής απουσίας τους».

«Η ΟΔΥΘ θα επιταχύνει την εμπορευματοποίηση των υδάτινων πόρων»

Ως προς το νομοσχέδιο, υπογράμμισε πως το αστικό κράτος έχει αφήσει απροστάτευτο το λαό από τα φυσικά φαινόμενα, γιατί είναι «επιλεκτικά ανίκανο», γιατί έχει ως προτεραιότητα τη δημιουργία υποδομών που «εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».

Όπως εξήγησε, η δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας (ΟΔΥΘ ΑΕ) που θα διαχειρίζεται το σύνολο των υδάτων της Θεσσαλίας «θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την εμπορευματοποίηση των υδάτινων πόρων και θα προωθήσει τις αντιδραστικές αλλαγές για την συγκέντρωση της γης και για την αλλαγή των χρήσεων γης. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η ολλανδική εταιρεία που έκανε την μελέτη ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει μεγάλες εκτάσεις στον Θεσσαλικό κάμπο για επιχειρηματικά συμφέροντα», τόνισε.

«Ψευτοδίλημμα της ΝΔ το ‘σταθερότητα ή αστάθεια’»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε ακόμη στο ψευτοδίλημμα «σταθερότητα ή αστάθεια» που θέτει η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως η ΝΔ διεκδικεί σταθερότητα για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Απάντησε  ακόμη στα διλήμματα που βάζουν τα άλλα κόμματα, τα οποία λένε να επιστρέψει η χώρα στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα» και στο «κράτος δικαίου» που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αλήθεια; Μα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τον θύτη και όχι το θύμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, του λαού, των ίδιων των αναγκών του. Είναι αυτή η οποία έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο αντιδραστικό σε βάρος των συλλογικών δικαιωμάτων με την προληπτική παρακολούθηση, με τους διάφορους τρομονόμους για να αντιμετωπίσει τον λαό», σημείωσε.

Τέλος, κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως αυτό το οποίο χρειάζεται σήμερα ο λαός είναι «να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο αποφασιστικά το ρεύμα αμφισβήτησης, στο δρόμο της ανατροπής και της καταδίκης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστηρίζουν αυτή την πολιτική».

Related posts

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας – Αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων

banks

Καταπέλτης ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές στο Ευρωκοινοβούλιο

banks

Νέο οδικό έργο στο Δήμο Καρπενησίου

banks1

Βέμπερ: Αλληλεγγύη στην Κύπρο – Καταδίκη των πυροβολισμών της τουρκικής ακταιωρού

banks

Εκλογές Τουρκία: Πώς το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

banks1

Βίντεο-ντοκουμέντο – Σε απόσταση αναπνοής από τη Λέσβο τούρκοι ψαράδες – Εισβάλλουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα

banks