23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών: Διαγραφή δανείου κατά 65,84% για ηλικιωμένο χαμηλοσυνταξιούχο

Πιστωτικό ίδρυμα, μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας διέγραψε οφειλή σε ποσοστό 65,84% για ηλικιωμένο χαμηλοσυνταξιούχο ενώ το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 120 δόσεις χωρίς την προσημείωσης της ‘Α κατοικίας του καταναλωτή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, συνεχίζει να στηρίζει υπερχρεωμένους δανειολήπτες που αδυνατούν λόγω των χαμηλών εισοδημάτων τους αλλά και του αυξημένου κόστους διαβίωσης να ανταπεξέλθουν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.

Ως παράδειγμα αναφέρει την υπόθεση χαμηλοσυνταξιούχου ηλικιωμένου καταναλωτή ο οποίος κατοικεί σε παραμεθόριο νησί και δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του λόγω της ακρίβειας σε συνάρτηση με το χαμηλό εισόδημά του. Συγκεκριμένα, η οφειλή της πιστωτικής κάρτας ανερχόταν σε 28.104,85 ευρώ ενώ, για τη ρύθμιση της, το πιστωτικό ίδρυμα απαιτούσε την προσημείωση της κύριας κατοικίας.

Με την υποστήριξη της ΕΕΚΕ, το πιστωτικό ίδρυμα διέγραψε την οφειλή σε ποσοστό 65,84% ενώ το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 120 δόσεις χωρίς την προσημείωσης της ‘Α κατοικίας του καταναλωτή.

Related posts

Πρόεδρος Attica Bank σε ΤτΕ: Δώστε μου τα έγγραφα που με ενοχοποιούν

banks

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Τα SOS του IBAN για να μην κοπείτε από το TAXIS

banks

Συνάντηση Πατούλη- Κορκίδη με θέμα τις συνέπειες της κρίσης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

banks

Τα πρώτα ΑΤΜ για φυσικό χυμό!

banks

Pfizer: Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση στη Θεσσαλονίκη

banks

Επιχειρήσεις: Με μικρή πτώση τζίρου η εκκίνηση του 2024 – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη μείωση

banks