Νέα μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών θα ανακοινώσουν στις 11.00 το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Στόχος είναι να δοθεί μία «ανάσα» στα νέα ζευγάρια που βρίσκονται αντιμέτωπα με αυξημένες δαπάνες λόγω του συνεχιζόμενου κύματος ακρίβειας.

Τα μέτρα είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Bloomberg από το Νταβός της Ελβετίας. «Υπάρχει μια πραγματική κρίση γύρω από το κόστος ζωής στην Ελλάδα. Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα» είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός.