17.5 C
Athens
May 13, 2024
Image default
WORLD

Έσπασε τα κοντέρ η Nvidia στο τρίμηνο – Ράλι 10% η μετοχή εκτοξεύει συνολικά τη Wall

Μεγέθη τριμήνου και guidance που ξεπέρασαν κατά πολύ τις ήδη εξαιρετικά φιλοδοξίες προσδοκίες της αγοράς παρουσίασε ο κολοσσός των μικροτσίπ Nvidia και στέλνει στα ύψη τα futures της Wall Street, δίνοντας νέα ώθηση στην επενδυτική διάθεση.

Ειδικότερα, η Nvidia ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο με προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 2,7 δολαρίων ανά μετοχή από τα μόλις 51 σεντς πέρυσι, που ξεπέρασαν κατά πολύ τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 2,09 δολ/μτχ.

Συνολικά τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 6,19 δισ. δολ. από τα μόλις 656 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Παράλληλα, τα έσοδά της Nvidia ανήλθαν στο ρεκόρ 13,51 δισ. δολάρια αυξημένα κατά το ιλιγγιώδες 88% από τα 6,7 δισ. την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ άφησαν πίσω κατά 2,3 δισ. την εκτίμηση για 11,22 δισ.

Ακόμα παραπάνω, ο τεχνολογικός κολοσσός προέβλεψε ακόμα καλύτερα μεγέθη για το τρέχον τρίμηνο, λόγω της ενισχυμένης ζήτησης για τα μικροτσίπ που “τροφοδοτούν” τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σχεδόν όλων των μεγάλων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδά της στο τρίτο τρίμηνο θα εκτιναχθούν στα 16 δισ. δολάρια (με απόκλιση +/- 2%) την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν στα μόλις… 12,61 δισ.

Σε αυτό το κλίμα, ο τίτλος της που έχει πραγματοποιήσει ξέφρενο ράλι 220% εντός του 2023 (και άνω του… 340% από τον Οκτώβριο) έφτασε να ενισχύεται έως και 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τις ανακοινώσεις.

Δεδομένης δε της βαρύτητας που έχει στην αμερικανική αγορά, οι επιδόσεις της συμπαρασύρουν συνολικά τους μετοχικούς δείκτες της Wall, με τα futures του Nasdaq αν εκτινάσσονται κατά 2,4% (μετά το +1,6% στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης) και του ευρύτερου S&P 500 κατά 1,5%.

Η Nvidia είναι από τον Φεβρουάριο ο κατασκευαστής μικροτσίπ με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1 τρισ. δολάρια στις 14 Ιουνίου και πλέον το τελευταίο κλείσιμο της Wall Street την βρήκε στα 1,164 τρισ. δολάρια.

Η χρηματιστηριακή της πορεία το τελευταίο διάστημα αποτυπώνει τον ευρύτερο ενθουσιασμό για μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες και ειδικά εκείνες του ραγδαία αναπτυσσόμενου κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης, που μαζί οδήγησαν την άνοδο των δεικτών της Wall Street στο μεγαλύτερο μέρος του 2023.

Οι αναλυτές υπολογίζον ότι η ζήτηση για τα πολύτιμα μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia υπερβαίνει την προσφορά κατά τουλάχιστον 50%, εκτιμώντας ότι η απόκλιση αυτή θα διατηρηθεί για τα επόμενα αρκετά τρίμηνα.

“Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο μεταβαίνουν από τους υπολογιστές γενικής χρήσης στον επιταχυνόμενο computing και τη δημιουργικής τεχνητή νοημοσύνη”, επισήμανε ο Jensen Huang, διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, στη δήλωσή του.

Related posts

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι νάρκες θα μαστίζουν τη χώρα για χρόνια

banks

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια απειλή στις ΗΠΑ ως απόρροια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ

banks

Ο διάλογος Λουκασένκο – Πούτιν για την εξόντωση του Πριγκόζιν

banks

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες ανησυχεί για την πολύνεκρη επίθεση στη Συρία και τα αντίποινα με βομβαρδισμούς

banks

Barclays: Αυξημένα τα κέρδη στο εξάμηνο

banks

Ο φόβος απλώνεται πάνω από τη Μέση Ανατολή

banks